Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 11. 2020,
19.36

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24

2

Natisni članek

prazniki prazniki praznična okrasitev

Ponedeljek, 23. 11. 2020, 19.36

3 leta, 5 mesecev

Po Evropi prižigajo praznične luči, ta konec tedna tudi v Sloveniji #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24

2

Elizejske poljane | Foto Reuters

Foto: Reuters

Elizejske poljane v Parizu so se v nedeljo odele v rdečo svetlobo božične razsvetljave, čeprav je v mestu ustavljeno javno življenje. Ta konec tedna bodo praznične luči že zasijale tudi v nekaterih slovenskih mestih.

Elizejske poljane, "najlepša avenija v Parizu", so v nedeljo zasijale v soju praznične razsvetljave. Na slovesnem prižigu luči pa je bila le peščica ljudi, saj je javno življenje v mestu zaradi koronavirusa ustavljeno.

Kot je poudaril predsednik združenja trgovcev na Elizejskih poljanah Jean-Noel Reinhardt, so želeli s praznično razsvetljavo prinesti vsaj kanček normalnosti v to težko obdobje. "To ni le pomembno, ampak je bistveno," je dejal, "zaprti smo že mesece, ne moremo ven, trgovine so zaprte." Poudaril je, da so želeli s prižigom luči, ki ga je bilo mogoče spremljati virtualno, prinesti veselje v domove Parižanov in ljudi po vsem svetu.

"Pariz praznuje," je ob prižigu luči dejala županja Anne Hidalgo, "seveda smo se prilagodili, Parižani se ves čas držijo zaščitnih ukrepov in stanje se izboljšuje. Ko se nečesa resno lotimo, to tudi deluje."

V nedeljo so v Franciji potrdili dobrih 13 tisoč novih okužb in 215 smrti zaradi bolezni covid-19. Številke v zadnjih šestih dneh pa kažejo počasnejšo rast okužb, poroča Reuters.

Prižig prazničnih luči po Sloveniji

Že ta petek bodo praznične luči zasijale tudi v slovenskem glavnem mestu, kjer so razsvetljavo začeli nameščati že oktobra. Zaradi trenutne epidemiološke slike bo prireditev ob prižigu najverjetneje potekala virtualno. V soboto bodo praznično razsvetljavo prižgali v Celju, v Mariboru in Kopru se bo to predvidoma zgodilo v prvih dneh decembra.

Oglejte si še:

Prazniki, okrasitev, božič, jelka
Trendi Zakaj je dobra zamisel božično jelko postaviti kar zdaj?
Ne spreglejte