SiolNET. Sportal ZOI
0,06

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Za sankače bo težaven zloglasni zavoj številka devet

0,06

termometer

Tilen Sirše
Foto: Sportida

Slovenske olimpijske nastope bo v soboto začel tudi edini predstavnik v sankanju Tilen Sirše. V olimpijskem središču za bob in sankanje v Pjongčangu ga čakata prvi vožnji v konkurenci enosedov. Tekmovanje se bo končalo v nedeljo, ko bosta na sporedu še tretja in četrta vožnja.

"Prve tri vožnje za trening so potekale dobro, tudi razmere so dobre. Proga je v redu, za zdaj je vse samo plus," je prve olimpijske ocene strnil Sirše. Tudi mraz, v teh dneh največji sovražnik športnikov v Južni Koreji, sankačev ne moti preveč: "Zunaj smo le med pripravo na start in med vožnjo, a takrat mraza ne čutimo, saj smo osredotočeni na druge stvari."

 "Lani je bil ta ovinek res zahteven, ker je bilo na koncu premalo ledu in se ni končal tako, kot bi se moral. " "Lani je bil ta ovinek res zahteven, ker je bilo na koncu premalo ledu in se ni končal tako, kot bi se moral. " Foto: Facebook Pasti olimpijske proge

Sirše je na četrtkovih prvih uradnih treningih dosegel 19. in 20. čas v svoji skupini. Sankači imajo tu samo tri dni časa, da najdejo prave nastavitve za te vremenske razmere, današnji zadnji dan treningov bo že namenjen tudi tekmovalni nastavitvi sani.

V Pjongčangu je za sankače najbolj težaven zloglasni ovinek številka devet. "Lani je bil ta ovinek res zahteven, ker je bilo na koncu premalo ledu in se ni končal tako, kot bi se moral. Že ob prejšnjem obisku novembra se je to izboljšalo, zdaj pa nihče ni imel težav. Tudi nekateri izmed boljših so tam naredili napako, tako da je bilo za nas, manjše sankaške narode, to morda celo prednost," je o pasteh olimpijske proge razmišljal Sirše.

Za Tilna bodo to prve olimpijske igre. Za Tilna bodo to prve olimpijske igre. Foto: Sportida

Steza mu ustreza

O željah na tekmi pa pravi: "Prišel sem po dobro izkušnjo. Da bi nadaljeval tako kot v sezoni oziroma koledarskem letu. Pridobil bom samozavest za tekmo, na kateri bom lahko gradil in dobro odpeljal."

Povsem brez izkušenj pa tudi Sirše na tej progi ni. Lani je tu že odpeljal tekmo svetovnega pokala, samo stezo pa ocenjuje kot dobro: "Zame je to ena izmed najbolj priljubljenih prog. Na njej uživam, sem sproščen in meni je zelo ljuba."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 18
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin