Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 9. 2024,
17.02

Osveženo pred

1 ura, 42 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Natisni članek

olimpijske igre 2026 sankanje skeleton bob

Sreda, 18. 9. 2024, 17.02

1 ura, 42 minut

V igri so trije scenariji: St. Moritz, Innsbruck in Lake Placid

Mrzlično iskanje rezervnih scenarijev za bob stezo na olimpijskih igrah 2026

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,03
bob steza Cortina d'Ampezzo 1999 | Bodo organizatorji zimskih olimpijskih iger leta 2026 pravočasno obnovili bob stezo v Cortini d'Ampezzo? | Foto Guliverimage

Bodo organizatorji zimskih olimpijskih iger leta 2026 pravočasno obnovili bob stezo v Cortini d'Ampezzo?

Foto: Guliverimage

Nadaljujejo iskanje rezervnega scenarija za organizacijo tekem v bobu, skeletonu in sankanju na ledeni stezi, poroča spletna stran Insidethegames.

Če ledene steze v Cortini d'Ampezzo, ki bo gostila del tekmovanj na prihodnjih olimpijskih igrah leta 2026, ne bodo pravočasno obnovili, bi tekmovanja v disciplinah, ki se odvijajo na ledeni stezi (bob, skeleton in sankanje na umetnih stezah), lahko izvedli na drugi lokaciji. V igri so za zdaj tri prizorišča, in sicer St. Moritz v Švici, Igls/Innsbruck v Avstriji in presenetljivo, ameriški Lake Placid.

Če bodo izbrali najbolj oddaljeno prizorišče, torej Lake Placid, bodo športniki nastanjeni na kolidžu Paul Smith, podelitev medalj pa bi lahko potekala v New Yorku, poroča spletna stran Insidethegames. 

Stezo za bob v Cortini, ki je zaprta že vse od leta 2008, naj bi po prvotnih načrtih obnovili do marca prihodnje leto, kar bo zagotovo velik izziv. Organizatorji iger naj bi dokončno informacijo glede steze podali v začetku oktobra, medtem ko bo Mednarodni olimpijski komite zadnjo odločitev o prizorišču sprejel do konca oktobra.

Ivo Ferriani, predsednik Mednarodne zveze za bob in skeleton ter predsednik Moka za zimske športe, je junija izrazil prepričanje, da bo italijanski organizacijski odbor spoštoval zadano časovnico. Na zimskih olimpijskih igrah Milano-Cortina 2026, ki bodo potekale od 6. do 22. februarja 2026, bo 16 tekem v treh sankaških disciplinah – bobu, skeletonu in sankanju.

Ne spreglejte