Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 2. 2022,
21.12

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,07

11

Natisni članek

zimske olimpijske igre Peking 2022 Peking 2022 smučarski skoki Sara Takanaši

Torek, 8. 2. 2022, 21.12

2 leti, 2 meseca

Sara Takanaši

Potrta Japonka poslala opravičilo: Vem, da to ne bo spremenilo dejstva, da smo izgubili kolajno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,07

11

Sara Takanaši | Sara Takanaši se je še enkrat opravičila ekipi in vsem, ki so ji stali ob strani, saj so zaradi njene diskvalifikacije ostali brez olimpijske kolajne. | Foto Reuters

Sara Takanaši se je še enkrat opravičila ekipi in vsem, ki so ji stali ob strani, saj so zaradi njene diskvalifikacije ostali brez olimpijske kolajne.

Foto: Reuters

Dogajanje na ponedeljkovi olimpijski tekmi mešanih ekip v smučarskih skokih, na kateri je bilo kar pet skakalk zaradi neustrezne opreme diskvalificiranih, še naprej odmeva. Težko bo svojo diskvalifikacijo predelala Japonka Sara Takanaši, ki se je v izteku skakalnice povsem zlomila in z rojaki končala na četrtem mestu. "Vsem, ki so sodelovali pri pripravi na tekmovanje in podpirali ekipo, se opravičujem, da sem jih globoko razočarala," je ena najboljših skakalk vseh časov zapisala na družbenem omrežju.

Sara Takanaši
Sportal Čustveno se je zlomila in v joku zapustila iztek skakalnice: "Žalosten dan za skakalni šport"

Dober dan po koncu tekme mešanih ekip na olimpijskih igrah na Kitajskem, ki jo je zaznamovalo pet diskvalifikacij skakalk iz Japonske, Avstrije, Nemčije in Norveške, zmešnjava na olimpijski premieri še vedno močno odmeva v skakalnih krogih.

Še vedno je zelo potrta japonska šampionka Sara Takanaši, ki je bila zaradi neustreznega dresa diskvalificirana po prvem skoku prve serije. Japonci so se kljub temu uvrstili v finale, v tem pa končali na četrtem mestu. Če diskvalifikacije ne bi bilo, bi postali olimpijski podprvaki, zaostali bi le za slovensko četverico Urša Bogataj, Nika Križnar, Peter Prevc in Timi Zajc.

Sara Takanaši
Sportal Diskvalifikacije še burijo duhove: stroga kontrolorka dresov spregovorila

25-letna Japonka je po diskvalifikaciji padla v neutolažljiv jok in se za neljubi dogodek, ki je odnesel sanje o olimpijskem odličju, ekipi in Japoncem opravičevala v izteku skakalnice, dan zatem pa je čustva in opravičilo prenesla še v zapis na družbenem omrežju.

Takole jo je tolažil Rjoju Kobajaši. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Takole jo je tolažil Rjoju Kobajaši. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

"Zelo mi je žal, da je japonska ekipa zaradi moje diskvalifikacije izgubila priložnost za kolajno. Žal mi je, da sem s tem povzročila globoko razočaranje vseh, ki so sodelovali pri pripravah na tekmovanje, in vseh, ki so podpirali našo ekipo. Nesporno dejstvo je, da je moja diskvalifikacija vplivala na razplet. Moje opravičilo ne bo spremenilo dejstva, da smo izgubili kolajno, a kljub vsemu globoko obžalujem, kar se je zgodilo, in se opravičujem vsem. Zahvaljujem se Juki Ito, Rjojuju Kobajašiju, Jukiju Satu in celotni ekipi, ki me je podpirala do konca, čeprav sem zapravila priložnost za olimpijsko odličje. Najlepša hvala, ker ste me podpirali v tako težkem položaju," je zapisala na Instagramu in dodala, da bi si želela, da takšna tekmovanja ne bi bila tekmovanja zmešnjav, pač pa tekmovanja, na katerih ekipe uživajo.

smučarski skoki mešana ekipna tekma
Sportal Slovenska olimpijka ob številu diskvalifikacij videla še eno težavo
Ne spreglejte