Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
26. 7. 2018,
17.15

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,64

1

Natisni članek

Simon Ammann Peter Slatnar

Četrtek, 26. 7. 2018, 17.15

5 let, 9 mesecev

Zvezdnik svetovnega formata bo skakal na Slatnarjevih smučeh

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,64

1

Simon Ammann | Foto Sportida

Foto: Sportida

Peter Slatnar je v svojo družino pridobil skakalnega zvezdnika Simona Ammanna. Švicarski šampion je navdušen nad njegovimi smučmi.

Robert Johansson je bil v zadnji sezoni osrednji lik na Slatnarjevih smučeh. Osvojil je dve bronasti posamični in zlato ekipno medaljo na olimpijskih igrah v Pjongčangu in zlato ekipno na svetovnem prvenstvu v poletih v Oberstdorfu.

Znani brko bo najverjetneje ostal na smučeh slovenskega proizvajalca, čeprav se Peter Slatnar zaveda, da mu lahko drugi proizvajalci z denarjem mahajo pred nosom, a upa, da ne bo zamenjal sredine.

V soboto bo Peter Slatnar gost Sportalovega sobotnega intervjuja

Peter Prevc
Sportal Prevca spet operirali, prehiteval ne bo: Če se zdaj kaj zaplete, ne bo dobro

S Slatnarjevo smučko od 5 do 8 metrov daljši in tudi s telemarkom

Peter Slatnar | Foto: Bojan Puhek Foto: Bojan Puhek Zato pa je postalo jasno, da je Slatnar dobil novega izjemnega skakalca, ki je ob Noriakiju Kasaiju najbolj priljubljen v skakalnih državah, saj vedno kani ogromno pozornosti, kjerkoli se pojavi. Simona Ammanna – dobitnika štirih zlatih olimpijskih medalj, zlatega na nordijskem svetovnem prvenstvu, svetovnem prvenstvu v poletih in zmagovalca svetovnega pokala.

"Ammann je že pozimi v Innsbrucku na novoletni turneji iskal rešitve. Dejal sem mu, če mu lahko kako pomagamo in da se bomo maksimalno potrudili. Pred sestankom FIS v Zürichu (april 2018, op. a.) me je poklical in vprašal, ali bi naredili smučko zanj. Seveda sem mu ustregel. Sprva sem mu dejal, da mu lahko za začetek damo serijsko, ker sem šel ravno na sestanek v Švico. V pogovoru sem mu dodal, da mu ta verjetno ne bo ustrezala. Poskusil jo je in rekel, da mu zelo ugaja. Poskusil je štiri pare. Ko je kazal posnetek računalniškega pokrivanja skokov, je bil z našo smučko 30 metrov po odskoku z mize približno pol metra višje. Tudi skoki so bili od pet do osem metrov daljši. Glede na njegovo tehniko mu naša smučka bolj ustreza. S prejšnjo je moral za delček časa v zraku počakati in je izgubil višino. Dobrodošlo je tudi to, da zaradi naše smuči leti bolj spredaj in tudi lažje naredi telemark," je Slatnar razložil zgodbo, kako je prišel v stik s Švicarjem.

Sportal Slovenski skakalec smuči zamenjal za predpasnik

Njegov serviser prihaja v Slovenijo na obisk

Simonu Ammannu so Slatnarjeve smučke ugajale. | Foto: Sportida Simonu Ammannu so Slatnarjeve smučke ugajale. Foto: Sportida Poudarja, da mu denarja ne morejo ponuditi, lahko pa mu ponudijo vso podporo. "Želimo si, da bi z njim ustvarili dobro zgodbo. On je velika znamka. Švicarji so zelo močni. Imamo kar nekaj fantov v tej reprezentanci."

Švicar je uradno potrdil, da bo iz Fischerjevih presedlal na Slatnerjeve smuči. Njegov serviser Gerhard Hofer je zdaj spet v švicarski reprezentanci, prišel pa bo tudi v Slovenijo na obisk: "Danes smo mu poslali še eno smučko. Njegov serviser pride k nam za nekaj dni in si bo lahko ogledal, kako jih izdelujemo. Prav tako bo razkril svoje poglede," je še dejal Slatnar.

prevc
Sportal Peter Prevc dobro razpoložen pozdravlja iz bolniške postelje
Gorazd Bertoncelj
Sportal Slovenci četrti na uvodni tekmi poletne VN, zmaga Poljakom
Ne spreglejte