Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 1. 2022,
19.23

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,81

7

Natisni članek

Sofia Goggia Peking 2022 Peking 2022

Nedelja, 23. 1. 2022, 19.23

2 leti, 3 mesece

italijanka v boj s časom

Sofia Goggia z zvinom gležnja, poškodbo mečnice in vezi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,81

7

Sofia Goggia | Sofia Goggia si je poškodovala levo koleno, a misli na olimpijske igre, kjer bi branila zlato smukaško odličje, še ni opustila. | Foto Guliverimage

Sofia Goggia si je poškodovala levo koleno, a misli na olimpijske igre, kjer bi branila zlato smukaško odličje, še ni opustila.

Foto: Guliverimage

Italijanska zvezdnica alpskega smučanja Sofia Goggia si je med današnjim padcem na superveleslalomu v Cortini d`Ampezzo težje poškodovala levo koleno. Že jutri začenja fizioterapije, saj je odločena, da bo na olimpijskih igrah branila naslov olimpijske prvakinje v smuku. Ta bo na sporedu 15. februarja.

Sofia Goggia
Sportal Italijansko veselje skazil hud padec Sofie Goggie

Najboljša smučarka hitrih disciplin te sezone Sofia Goggia je še drugič v tednu dni grdo padla, a če jo je ob padcu v Zauchenseeju pretekli teden še dobro odnesla, danes na superveleslalomu v domači Cortini d'Ampezzo ni imela te sreče.

29-letnici je vzelo levo smučko, raztegnilo nogi, naredila je salto in obležala na hrbtu. V bolečinah je sicer sama vstala, si ob pomoči osebja na progi nadela smuči in se spustila v cilj. Takoj se je odpravila v zdravstveni šotor, pozneje pa so jo s helikopterjem prepeljali v bolnišnico v Milano. 

Zvin levega kolena, poškodba vezi, ki so ji jo že operirali ...

Še preden je okoli 16.30 prispela na nadaljnje preglede, je iz italijanskega tabora prišla informacija, da gre najverjetneje za zvin levega kolena. To so pozneje tudi potrdili. 

29-letnica je odločena braniti olimpijsko zlato v smuku. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko 29-letnica je odločena braniti olimpijsko zlato v smuku. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

"Zvin levega kolena, delna poškodba križnih vezi, ki so ji jih operirali že leta 2013, manjši zlom mečnice in poškodba tetive," se glasi večerna diagnoza poškodbe nesrečne Italijanke, ki je kljub novi poškodbi kolena odločena, da olimpijskih iger v Pekingu ne bo izpustila.

Ne bo opustila olimpijskih misli

"Žal je stop znak zame prišel v izjemno pomembnem delu sezone, a že v naslednjih urah začenjam okrevanje, fizioterapijo. Želim poskušati ubraniti olimpijski naslov v disciplini, ki jo ljubim," so besede Goggie povzeli pri italijanskem športnem dnevniku La Gazzetta dello Sport. Olimpijski smuk bo 15. februarja.

Lani ostala brez domačega SP

Italijani upajo, da bi se ji v res kratkem času uspelo vrniti in da ne bi ostala še brez drugega zaporednega velikega tekmovanja. Februarja lani si je namreč pri vračanju s starta prestavljenega superveleslaloma v Garmisch-Partenkirchnu težje poškodovala koleno. Takrat si je zlomila lateralno tibialno ploščo desnega kolenskega sklepa, operacija ni bila potrebna, morala pa je dolgo mirovati. Posledično je morala prečrtati domače svetovno prvenstvo v Cortini.

Včeraj se je takole veselila smukaške zmage, danes pa znova padla in prejela slabe novice. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Včeraj se je takole veselila smukaške zmage, danes pa znova padla in prejela slabe novice. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Zanesljivo vodilna smukačica

Goggia je v soboto iztek v Cortini zapuščala nasmejana do ušes, po pravem rodeu je zmagala še na četrtem od petih smukov v tej sezoni. V smukaškem seštevku ima 400 točk, druga Ramona Siebenhofer 264.

V tej sezoni je slavila tudi dve superveleslalomski zmagi, v seštevku tega je tretja, za vodilno rojakinjo Federico Brignone zaostaja 45 točk. V skupni razvrstitvi svetovnega pokala je prav tako tretja, z dobrimi 200 točkami zaostanka za Mikaelo Shiffrin.

Peking OI covid-19
Sportal Ob prvih prihodih olimpijcev na OI 39 pozitivnih testov

 

Ne spreglejte