Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 2. 2020,
16.06

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

Natisni članek

Anterselva Jakov Fak Jakov Fak Klemen Bauer Rok Tršan Miha Dovžan štafeta

Sobota, 22. 2. 2020, 16.06

4 leta, 2 meseca

SP v biatlonu, Anterselva, moška štafeta

Zlato Francozom, Slovenci odlični peti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16
Anterselva SP | Slovenska četverica Miha Dovžan, Jakov Fak, Klemen Bauer in Rok Tršan si je na štafetni tekmi svetovnega prvenstva v Antholzu priborila izvrstno peto mesto.  | Foto Reuters

Slovenska četverica Miha Dovžan, Jakov Fak, Klemen Bauer in Rok Tršan si je na štafetni tekmi svetovnega prvenstva v Antholzu priborila izvrstno peto mesto.

Foto: Reuters

Zmagovalci moške štafetne tekme na svetovnem biatlonskem prvenstvu v Anterselvi so Francozi, ki so bili 21,5 sekund hitrejši od srebrnih Norvežanov in 36,2 od bronastih Nemcev. Slovenska štafeta, v postavi Miha Dovžan, Jakov Fak, Klemen Bauer in Rok Tršan je z osmimi popravami on 1:45,8 zaostanka za Francozi zasedla odlično peto mesto, prednje so se uvrstili le še Rusi.

V slovenski štafeti je začel Miha Dovžan, levji delež za visoko uvrstitev pa sta opravila Jakov Fak, ki je ekipo z 11. pripeljal na peto mesto, in Klemen Bauer, ki je poskrbel, da je bila Slovenija ob zadnji menjavi še mesto višje. Rok Tršan je s strelsko ničlo ekipo držal na četrtem mestu vse do zadnjega streljanja, v zadnjem krogu pa ga je najboljši ruski biatlonec Aleksander Loginov ujel.

V končnici je Tršan še enkrat poskušal z napadom, že prehitel Rusa, a si ni uspel priboriti notranje pozicije pred sklepnima desnima zavojema, kar je Loginov izkoristil za zmago v medsebojnem obračunu. "Jaz sem zadovoljen z današnjim petim mestom. To je naša najboljša uvrstitev na štafetah v tej sezoni in izenačena najboljša iz lanske sezone. Malo mi je le žal, da sem skoraj ves čas tekel sam, kar je zelo težko. Jaz sem probal narediti čim bolje, kar mi je po mojem mnenju tudi uspelo," je povedal Tršan.

Po tem, ko je moral že v prvi predaji v kazenski krog Norvežan Vetle Sjastaad Christiansen, so bili vse do zadnjega streljanja skupaj v vodstvu Francozi in Nemci. Ko pa je moral Benedikt Doll po zadnjem streljanju v kazenski krog, ga je ujel in prehitel Johannes Thingnes Boe in branilcem naslova zagotovil srebro. V ospredju je Quentin Fillon Maillet Franciji zanesljivo priboril naslov.

Za Francijo so nastopili Emilien Jacquelin, Martin Fourcade, Simon Desthieux in Fillon Maillet.

"Škoda, da je Miha že na prvem vzponu zlomil palico"

Uroš Velepec | Foto: Peter Podobnik/Sportida Foto: Peter Podobnik/Sportida "Lahko rečem le odlično. V teh težkih razmerah so fantje pokazali nastop, ki je blizu optimalnemu. Škoda, da je Miha že na prvem vzponu zlomil palico in tam porabil precej energije, da je držal stik z najboljšimi in bil zato na prvem streljanju morda malo manj zbran. Če bi bil še malo bližje, bi Jakovu še olajšal delo. Rok pa je bil v prvih dveh krogih malo preveč zadržan, tudi v finišu bi enostavno moral stopiti pred Loginova in si priboriti notranjo pozicijo, saj je bil pred njim. A res je, da je v trenutku, ko se Slovenija z Rusijo enakovredno bori za četrto mesto, to za nas enostavno presežek," je tekmo ocenil glavni trener reprezentance Uroš Velepec.

V nedeljo bosta v Anterselvi na sporedu še obe tekmi s skupinskim startom, slovenske barve pa bo branil le Jakov Fak. "Jakov je danes deloval perfektno. Dokazal je, da je v smučini enakovreden najhitrejšim in zanesljivo je pokazal najboljši tek na SP, kar je vsekakor razlog za optimizem," je še povedal Velepec.

Izidi, moški, 4 x 7,5 km:

 1. Francija            1:12:35,9 (0+4)

(Emilien Jacquelin, Martin Fourcade, Simon Desthieux, Quentin Fillon Maillet)

 2. Norveška              +  21,5 (1+12)

(Vetle Sjaastad Christiansen, Johannes Dale, Tarjei Boe, Johannes Thingnes Boe)

 3. Nemčija                  36,2 (1+8)

(Erik Lesser, Philipp Horn, Arnd Peiffer, Benedikt Doll) 36,2 (1+8)

 4. Rusija                 1:44,7 (0+9)

 5. Slovenija              1:45,8 (0+8)

(Miha Dovžan, Jakov Fak, Klemen Bauer, Rok Tršan)

 6. Avstrija               2:28,5 (2+12)

 7. Italija                2:32,0 (0+9)

 8. ZDA                    2:32,9 (0+5)

 9. Belorusija             2:40,4 (0+6)

10. Švedska                3:28,9 (2+10)

Preberite še:

Aleksander Loginov
Sportal Racija na biatlonskem SP, v središču pozornosti znova Loginov
biatlon norvežanke
Sportal Norvežanke prvakinje, Slovenke po dobrem uvodu zaostale za krog
Ne spreglejte