Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
9. 6. 2024,
11.05

Osveženo pred

1 teden, 4 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

smučarski skoki

Nedelja, 9. 6. 2024, 11.05

1 teden, 4 dni

Zbirali so sredstva za mlade upe smučarskih skokov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
FLIGHT FEST | Foto Marko Delbello Ocepek

Foto: Marko Delbello Ocepek

Poletna Revija skokov SSK Ilirija, dogodek z več kot 50-letno tradicijo, je letos zaživel v novem formatu. Seme spremembe se je zasejalo, ko je Lovro Kos med vožnjo s treninga v Planici glasno razmišljal, da bi bilo dobro za mlade skakalce pripraviti kamp, v katerem bi jih vnaprej pripravili na zahteven preskok iz klubskega v reprezentančni pogon. 

Za vsak preskočeni meter po en evro

V izziv so zagrizli glavni motor Flight Festa Aleš Prestor in vodstvo SSK Ilirija, k pobudi pritegnili več sponzorjev, Laško 0,0 pa je projekt podprlo tako, da je za vsak preskočeni meter na včerajšnji reviji skokov doniralo po en evro v sklad, s katerim bodo julija v Planici izvedli kamp za 18 perspektivnih mladih orlov. Tam bodo ob trenerjih znanje in izkušnje mladini predajali tudi aktivni ter upokojeni šampioni in šampionke.

Lovro Kos | Foto: Marko Delbello Ocepek Lovro Kos Foto: Marko Delbello Ocepek

Zbrali več kot pet tisoč evrov

Prav izziv, da se z dogodkom nabere čim več sredstev za mladince, je k sodelovanju pritegnil 32 skakalcev, tudi kar nekaj A-reprezentantov in reprezentantk, ki so v soboto popoldne v Mostecu pridno nabirali metre in za kamp zbrali 5.263,50 evra, sicer pa je bil Flight Fest z zabavno petkovo tekmo amaterjev tudi odlična priložnost za druženje s kolegi in navijači pred novo sezono priprav in tekmovanj.

Urša Bogataj je razglasila, koliko evrov se je nateklo v sklad. | Foto: Marko  Delbello Ocepek Urša Bogataj je razglasila, koliko evrov se je nateklo v sklad. Foto: Marko Delbello Ocepek Skoke je spremljala tudi Urša Bogataj

Kot zanimivost omenimo, da je daljavo dneva s 60,5 metra postavil Miha Sinčič, le malenkost pa je za njim zaostala svetovna mladinska prvakinja, 16-letna Tina Erzar, ki jo poznavalci skokov izpostavljajo kot našo naslednjo šampionko. Skoke kolegov je s strani spremljala tudi dvakratna olimpijska prvakinja in mlada mamica Urša Bogataj, ki je razglasila, koliko evrov se je nateklo v sklad.

Cilj FLIGHT FESTA je popularizacija smučarskih skokov. Pod sloganom Vsak lahko varno skoči na smučkah vsakomur omogoča, da to stori organizirano in varno z vrhunskimi trenerji in bivšimi skakalci, zaključek akcije pa je zabavna tekma v kostumih. Na brezplačnem dvodnevnem dogodku so se lahko navijači družili s svojimi športnimi junaki in vzorniki, že uveljavljeni skakalci pa so z dobrodelno revijo skokov zbirali sredstva za kamp, s katerim želijo mladim upom skakanja olajšati prehod v reprezentanco.

Preberite še:

Predazzo
Sportal V Predazzu januarja ne bo olimpijske generalke
Igor Medved
Sportal Igor Medved je novi trener finskih skakalcev
Urša Bogataj
Trendi Poročila se je smučarska skakalka Urša Bogataj
 
Ne spreglejte