Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
9. 6. 2024,
11.05

Osveženo pred

1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

smučarski skoki

Nedelja, 9. 6. 2024, 11.05

1 mesec

Zbirali so sredstva za mlade upe smučarskih skokov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,12
FLIGHT FEST | Foto Marko Delbello Ocepek

Foto: Marko Delbello Ocepek

Poletna Revija skokov SSK Ilirija, dogodek z več kot 50-letno tradicijo, je letos zaživel v novem formatu. Seme spremembe se je zasejalo, ko je Lovro Kos med vožnjo s treninga v Planici glasno razmišljal, da bi bilo dobro za mlade skakalce pripraviti kamp, v katerem bi jih vnaprej pripravili na zahteven preskok iz klubskega v reprezentančni pogon. 

Za vsak preskočeni meter po en evro

V izziv so zagrizli glavni motor Flight Festa Aleš Prestor in vodstvo SSK Ilirija, k pobudi pritegnili več sponzorjev, Laško 0,0 pa je projekt podprlo tako, da je za vsak preskočeni meter na včerajšnji reviji skokov doniralo po en evro v sklad, s katerim bodo julija v Planici izvedli kamp za 18 perspektivnih mladih orlov. Tam bodo ob trenerjih znanje in izkušnje mladini predajali tudi aktivni ter upokojeni šampioni in šampionke.

Lovro Kos | Foto: Marko Delbello Ocepek Lovro Kos Foto: Marko Delbello Ocepek

Zbrali več kot pet tisoč evrov

Prav izziv, da se z dogodkom nabere čim več sredstev za mladince, je k sodelovanju pritegnil 32 skakalcev, tudi kar nekaj A-reprezentantov in reprezentantk, ki so v soboto popoldne v Mostecu pridno nabirali metre in za kamp zbrali 5.263,50 evra, sicer pa je bil Flight Fest z zabavno petkovo tekmo amaterjev tudi odlična priložnost za druženje s kolegi in navijači pred novo sezono priprav in tekmovanj.

Urša Bogataj je razglasila, koliko evrov se je nateklo v sklad. | Foto: Marko  Delbello Ocepek Urša Bogataj je razglasila, koliko evrov se je nateklo v sklad. Foto: Marko Delbello Ocepek Skoke je spremljala tudi Urša Bogataj

Kot zanimivost omenimo, da je daljavo dneva s 60,5 metra postavil Miha Sinčič, le malenkost pa je za njim zaostala svetovna mladinska prvakinja, 16-letna Tina Erzar, ki jo poznavalci skokov izpostavljajo kot našo naslednjo šampionko. Skoke kolegov je s strani spremljala tudi dvakratna olimpijska prvakinja in mlada mamica Urša Bogataj, ki je razglasila, koliko evrov se je nateklo v sklad.

Cilj FLIGHT FESTA je popularizacija smučarskih skokov. Pod sloganom Vsak lahko varno skoči na smučkah vsakomur omogoča, da to stori organizirano in varno z vrhunskimi trenerji in bivšimi skakalci, zaključek akcije pa je zabavna tekma v kostumih. Na brezplačnem dvodnevnem dogodku so se lahko navijači družili s svojimi športnimi junaki in vzorniki, že uveljavljeni skakalci pa so z dobrodelno revijo skokov zbirali sredstva za kamp, s katerim želijo mladim upom skakanja olajšati prehod v reprezentanco.

Preberite še:

Predazzo
Sportal V Predazzu januarja ne bo olimpijske generalke
Igor Medved
Sportal Igor Medved je novi trener finskih skakalcev
Urša Bogataj
Trendi Poročila se je smučarska skakalka Urša Bogataj
 
Ne spreglejte