Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 10. 2024,
7.42

Osveženo pred

2 uri, 27 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Natisni članek

Timi Zajc Timi Zajc Anže Lanišek Anže Lanišek Tina Erzar Ema Klinec Ema Klinec Nika Prevc Nika Prevc smučarski skoki

Četrtek, 3. 10. 2024, 7.42

2 uri, 27 minut

Konec tedna še zadnje tekme poletne velike nagrade v smučarskih skokih

Za zaključek največja konkurenca to poletno sezono

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,06
Timi Zajc | Novi državni prvak Timi Zajc bo konec tedna poletno sezono grand prixa končal v Klingenthalu. | Foto www.alesfevzer.com

Novi državni prvak Timi Zajc bo konec tedna poletno sezono grand prixa končal v Klingenthalu.

Foto: www.alesfevzer.com

Konec tedna bo Klingenthal gostil zadnje preizkušnje poletne velike nagrade v smučarskih skokih, ki bodo postregle z najmočnejšo konkurenco to poletno sezono. V Nemčiji pričakujejo prek 120 tekmovalk in tekmovalcev, tudi številčno slovensko zasedbo, padla pa bo tudi odločitev o skupnih zmagovalcih letošnje izdaje.

Nika Prevc
Sportal Timi Zajc nasledil Petra Prevca, Nika Prevc pa Emo Klinec

Poletna tekmovalna sezona se počasi bliža koncu, v sklopu grand prixa bodo skakalke in skakalci tekmovali le še v Klingenthalu, kjer bodo konec tedna na sporedu posamični tekmi in mešana ekipna tekma.

Potem ko je večina najboljših tekmovalcev zadnje zimske sezone več preizkušenj grand prixa tradicionalno izpustila, pa bo na nemškem prizorišču skakala večina prvokategornikov. Konkurenca bo to sezono zagotovo najmočnejša. Od najboljše dvajseterice zadnje zimske sezone naj bi manjkala le peterica z zmagovalcem Stefanom Kraftom na čelu in upokojenim Petrom Prevcem.

Slovenske barve v moški konkurenci, v kateri gre pričakovati prek 60 tekmovalcev, naj bi zastopali Anže Lanišek, novi poletni državni prvak Timi Zajc, Žiga Jelar, Domen Prevc in Maksim Bartolj.

Tudi v ženski konkurenci bo zasedba najmočnejša to sezono. | Foto: Reuters Tudi v ženski konkurenci bo zasedba najmočnejša to sezono. Foto: Reuters

V ženski bo predvidoma nastopilo prek 50 skakalk, prvič to sezono se bodo na domačem terenu predstavile najboljše Nemke, tu so tudi Avstrijke, pa Kanadčanke in Sara Takanaši. Slovensko zasedbo bodo predvidoma sestavljale državna poletna prvakinja in branilka globusa Nika Prevc, Ema Klinec, prvič to sezono na grand prixu Nika Vodan, Tina Erzar, Taja Bodlaj in Katra Komar.

V moški konkurenci je v skupnem vodstvu tekmovanja Poljak Pawel Wasek. V ženski konkurenci je na prvem mestu seštevka Italijanka Lara Malsiner, ki je z dvema zmagama izkoristila odsotnost najboljših, sledijo Annika Sieff, Klinec, ki zaostaja 44 točk, Takanaši ...

Program poletne nagrade, Klingenthal

Petek, 4. oktober
15.45 kvalifikacije, ženske
19.00 kvalifikacije, moški

Sobota, 5. oktober
12.30 posamična tekma, ženske
16.05 posamična tekma, moški

Nedelja, 6. oktober
15.00 mešana ekipna tekma

Domen Prevc
Sportal Domen Prevc se je načakal, nato pa skočil tik pod vrh
Timi Zajc
Sportal Na drugi tekmi v Hinzenbachu najboljši Zajc, zmaga za Wellingerja
 
Ne spreglejte