Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 3. 2024,
18.20

Osveženo pred

1 mesec, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Teja Pavec Silva Verbič Erazem Stanonik Ema Volavšek Gašper Brecl Vid Vrhovnik Trondheim nordijska kombinacija

Nedelja, 17. 3. 2024, 18.20

1 mesec, 1 teden

Trondheim, nordijska kombinacija (M + Ž)

Za konec dvojna avstrijska zmaga, Vrhovnik 28.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Johannes Lamparter in Stefan Rettenegger | Dvojno zmago sta za konec Avstriji priborila Johannes Lamparter in Stefan Rettenegger. | Foto Guliverimage

Dvojno zmago sta za konec Avstriji priborila Johannes Lamparter in Stefan Rettenegger.

Foto: Guliverimage

V Trondheimu se je končal svetovni pokal nordijskih kombinatorcev. Na moški tekmi sta dvojno zmago Avstriji priborila Johannes Lamparter in Stefan Rettenegger, ki pa zaradi poškodbe odsotnemu Norvežanu Jarlu Magnusu Riiberju nista mogla več vzeti kristalnega globusa za skupno zmago v svetovnem pokalu. Tretje mesto je zasedel Estonec Kristjan Ilves.

Do novih točk je prišel Vid Vrhovnik, ki je zasedel 28. mesto, na istem mestu je bil že po skoku, Gašper Brecl je bil 44., Erazem Stanonik pa 46.

V svetovnem pokalu je Riiber zbral 1870, Rettenegger 1530, Lamparter pa 1456 točk. Vrhovnik je s 123 točkami zasedel 35. mesto, točke je osvojil še Brecl, 34 jih je zadostovalo za 53. mesto.

Zadnjo žensko tekmo je dobila domačinka Ida Marie Hagen, ki je že pred tem postala tudi zmagovalka svetovnega pokala, druga je bila Avstrijka Lisa Hirner, tretja pa še ena Norvežanka, sicer dolgo časa nepremagljiva na tekmah svetovnega pokala Gyda Westvold Hansen, ki je bila v skupnem seštevku druga.

Ema Volavšek si je po skoku delila peto mesto, v teku nazadovala na osmo, kar bo njena najboljša uvrstitev v sezoni, v kateri je nastopila le na zadnjih dveh tekmah.

Silva Verbič je bila tokrat 29., Teja Pavec pa 31., prehitela je le eno tekmovalko. Verbičeva je v svetovnem pokalu zbrala 216 točk, kar je bilo dovolj za 23. mesto, Pavčeva se je ustavila pri 108 točkah in na 28. mestu, Volavškova je zbrala 89 točk, s tem pa se uvrstila 30. mesto. Točke je osvojilo 41 tekmovalk.

Preberite še:

Jarl Magnus Riiber
Sportal Riiberju tudi nedeljska tekma, med Slovenci do cilja le Brecl
Ne spreglejte