Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 11. 2020,
19.00

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,86

4

Natisni članek

Gorazd Bertoncelj Tilen Bartol Žiga Jelar Timi Zajc Timi Zajc Anže Lanišek Anže Lanišek Anže Semenič Bor Pavlovčič Peter Prevc Peter Prevc Wisla

Petek, 20. 11. 2020, 19.00

3 leta, 5 mesecev

wisla, smučarski skoki, kvalifikacije

Na nedeljsko tekmo šest Slovencev. "Z današnjimi nastopi ne moremo biti zadovoljni."

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,86

4

Peter Prevc - Wisla | Peter Prevc je bil najboljši slovenski skakalec v kvalifikacijah za nedeljsko posamično tekmo v Wisli. | Foto Reuters

Peter Prevc je bil najboljši slovenski skakalec v kvalifikacijah za nedeljsko posamično tekmo v Wisli.

Foto: Reuters

V Wisli na Poljskem se je s kvalifikacijami za nedeljsko posamično tekmo začela 42. sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih. S kvalifikacijami je uspešno opravila šesterica Slovencev – Peter Prevc, Timi Zajc, Anže Lanišek, Žiga Jelar, Bor Pavlovčič in Tilen Bartol, medtem ko je Anže Semenič ostal brez nedeljskega nastopa. Trener Gorazd Bertoncelj s prikazanim ni bil zadovoljen, za sobotno ekipno tekmo pa je izbral Prevca, Zajca, Jelarja in Laniška.

Za organizatorje tekem svetovnega pokala, skakalce, trenerske štabe in preostale dele ekip se je začela sezona, ki bo zahtevala precej prilagajanja, predvsem pa upoštevanja vseh ukrepov, vezanih na novi koronavirus.

Skakalne odprave ustroj letošnjega tekmovalnega obdobja, v katerem naslov brani Stefan Kraft, spoznavajo na Poljskem. Prvo dejanje v Wisli se je odvilo v petek s kvalifikacijami za nedeljsko posamično tekmo. Najboljši skok je uspel našemu najboljšemu skakalcu zadnje zime Petru Prevcu, ki je s 119 metri (111,3 točke) zasedel 16. mesto v kvalifikacijah.

Bor Pavlovčič (119 m/104,6 t) je bil 26., Anže Lanišek (113,5 m/103,2 t) 30., Tilen Bartol (116,5 m/103 t) 32., Žiga Jelar (116 m/101,3 t) 34. in Timi Zajc (111,5 m/96,8 t) 39. Anže Semenič (113 m/90,5 t) je edini med Slovenci obstal v kvalifikacijah. Uvrstitev na tekmo je zgrešil za las, kvalifikacije je končal na sila nehvaležnem 51. mestu.

Zmagovalec kvalifikacij je domači zvezdnik Kamil Stoch, ki je pristal pri 132 metrih (135,3 t), drugi je bil Japonec Jukija Sato (129 m/128,6 t), tretji pa Nemec Markus Eisenbichler (129,5 m/128,4 t).

Bertoncelj nezadovoljen

"Z današnjimi nastopi naših tekmovalcev ne moremo biti zadovoljni. To niso bili tisti skoki z zadnjih treningov. Preveč je bilo zakrčenosti, premalo dinamike na odskočni mizi. To moramo za jutrišnjo in nedeljsko tekmo močno izboljšati. Verjamem, da fantje to znajo narediti in da bodo rezultati mnogo boljši. Jutri bodo skakali Timi Zajc, Peter Prevc, Anže Lanišek in Žiga Jelar. Prvi cilj je, da se fantje sprostijo, da pokažejo tisto, kar znajo. Verjamem, da bomo s tem bistveno bolj zadovoljni po jutrišnji tekmi," iz Wisle sporoča Gorazd Bertoncelj.

Na sobotni ekipni tekmi bodo tako slovenske barve zastopali Peter Prevc, Žiga Jelar, Anže Lanišek in Timi Zajc. Začela se bo ob 16. uri.

Peter Prevc
Sportal Dodatna skrb za skakalce

Kvalifikacije, Wisla

 

 

Spored svetovnega pokala, Wisla

Petek, 20. november
18.00 kvalifikacije

Sobota, 21. november
16.00 ekipna tekma

Nedelja, 22. november
16.00 posamična tekma

Preberite še:

Timi Zajc
Sportal V mislih se mu prikazuje planiški sijaj
Jernej Damjan
Sportal "Ni panike"
Peter Prevc
Sportal "Nekaj želim narediti in ne hoditi siten ter brez volje"
Stefan Horngacher
Sportal Po dolgem premoru se vrača olimpijski prvak
Stephan Leyhe
Sportal Nekaterim so zagodle poškodbe, drugim forma
Ne spreglejte