SiolNET. Sportal Zimski športi
0,30

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Ana Bucik pred začetkom sezone

Vrhunec olimpijske igre, a misli usmerjene le proti prvi tekmi

0,30

termometer

Ana Bucik
Ana Bucik se pripravlja na novo sezono. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Čeprav treningov na snegu zaradi pandemije niso opravili v Južni Ameriki, temveč v Evropi, je alpska smučarka Ana Bucik s pripravami zadovoljna. "Najprej smo delali za kondicijo, za nami so trije kar intenzivni meseci, kjer smo poskušali treninge iz lanske sezone še nekoliko dvigniti. Tako sem se dobro počutila, že preden sem šla prvič na sneg," je na današnji novinarski konferenci povedala Bucikova.

Imeli so dobre snežne pogoje in Bucikova pravi, da je šlo vse "v pravo smer". Nekaj malenkosti je treba sicer še izpiliti, vendar upa, da ji bo to v treh tednih do prve tekme v Söldnu oziroma do prvega slaloma uspelo.

"Mislim, da smo delali dobro in v pravi smeri, tekme pa bodo pokazale, kam natanko spadamo," je še dejala. Njena želja je, da tam, kjer tekmuje, posega po vrhunskih rezultatih, zato še naprej ostaja zvesta slalomu in veleslalomu. V pripravah na novo sezono je trenirala približno po polovico vsake discipline.

Vrhunec OI, a misli usmerjene proti prvi tekmi

Sezona bo tudi zaradi nastopa na bližajočih se olimpijskih igrah posebna. Obenem upa, da bodo morebiti odpadle tekme, ki bi jih morali pripraviti v Ameriki, nadomestili s tekmami v Evropi.

Bucikova je povedala, da trenerska in ostala ekipa ostaja ista kot lani, do zamenjave je prišlo le na mestu pomočnika trenerja. Bucikova je povedala, da trenerska in ostala ekipa ostaja ista kot lani, do zamenjave je prišlo le na mestu pomočnika trenerja. Foto: Guliver Image

"Mesto v ekipi za olimpijske igre mi je nekako že zagotovljeno, vendar je treba priti do februarja dobro pripravljen. Nekaj misli je seveda namenjenih olimpijskim igram, večina pa jih je namenjenih prvi tekmi, potem pa vsaki naslednji, saj je treba priti do februarja dobro pripravljen," je dejala.

Bucikova je povedala še, da trenerska in preostala ekipa ostaja ista kot lani, novost je le na mestu pomočnika trenerja, to mesto je prevzel Aleš Valenti. Prav tako ni sprememb pri opremi.

Glede na to, da je bila prejšnja sezona njena najuspešnejša doslej, upa, da ji bo v prihajajoči lahko še kaj dodala in se spet veselila dobrih rezultatov tako na tekmah svetovnega pokala kot na olimpijskih igrah.

Sicer pa se je Ana Bucik letošnje poletje izkazala tudi na kolesu, saj je sodelovala kot slovenska članica v ekipi E-gira ter pozneje ob delu dirke po Sloveniji na Goriškem.

Preberite še:

Corinne Suter Sportal Svetovna prvakinja v smuku bo zaradi padca izpustila začetek sezone

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin