Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
17. 12. 2018,
8.58

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,02

3

Natisni članek

svetovni pokal Lindsey Vonn

Ponedeljek, 17. 12. 2018, 8.58

5 let, 4 mesece

Vonnova načrtuje vrnitev

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,02

3

Lindsey Vonn | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Iz ameriškega tabora sporočajo, da naj bi se ameriška specialistka za hitri disciplini Lindsey Vonn po oktobrski obnovitvi poškodbe kolena v karavano svetovnega pokala vrnila januarja.

Medtem ko se ženski del karavane pripravlja na nadaljevanje sezone v Val Gardeni, kjer na smuku in superveleslalomu na štartu ne bo prve dame svetovnega pokala Mikaele Shiffrin, pa iz ZDA prihajajo novice o napredku pri treningih Lindsey Vonn. Vodja reprezentance Paul Kristofic pravi, da 34-letna zvezdnica uspešno opravlja rehabilitacijo in vrnitev načrtuje januarja. Kot potencialno prizorišče njenega prvega nastopa se ponuja St. Anton, ki bo 12. in 13. januarja gostil smuk in superveleslalom. Američani v vrnitvi vidijo predvsem začetek zadnjega lova na rekordno število zmag v svetovnem pokalu. Spomnimo, Ingemar Stenmark jih ima 86, Lindsey Vonn 82.

Marc Gisin
Sportal Švicarji sporočili spodbudno novico glede nesrečnega smukača

Enajst tekem?

In koliko priložnosti bo imela Vonnova za zmage? Poleg že omenjenih preizkušenj v St. Antonu koledar sezone 2018/19 predvideva enak program v Cortini d'Ampazzo (19.–20. 1.), še smuk in superveleslalom v Garmisch-Partenkirchnu (26.–27. 1.), smuk v Carns Montani (23. 2.), obe hitri preizkušnji na olimpijskih progah Rosa Hutor nad Sočijem (2.–3. 3.) in nato klasični finalni program, ki ga bo leta 2019 gostil Soldeu. Pod črto, enajst tekem in s tem enajst priložnosti za štiri zmage, s katerimi bi dohitela Stenmarka.

Slovo v Lake Louisu 2019

Zadnje dejanje velike kariere ene najboljših smučark vseh časov pa je predvideno za sezono 2019/20. Vonnova se namreč želi vrniti v Lake Louise, kjer so po njej poimenovali celo smukaško progo, in se tam posloviti od smučarske karavane. "Želim zadnje spomine, zadnje fotografije. Poškodba mi je to preprečila. Če se ne bi še enkrat podala s štarta, bi to obžalovala do konca življenja. To mi veliko pomeni," vrnitev v Kanado napoveduje Lindsey.

Lindsey Vonn
Sportal Lindsey Vonn in njeno desetletje bolečin, zlomov …
Lindsey Vonn
Sportal Lindsey Vonn se bo poslovila v Lake Louiseu
Ne spreglejte