Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 12. 2018,
16.44

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,03

1

Natisni članek

svetovni pokal Val Gardena Marc Gisin

Nedelja, 16. 12. 2018, 16.44

5 let, 4 mesece

Marc Gisin

Švicarji sporočili spodbudno novico glede nesrečnega smukača

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,03

1

Marc Gisin | Švicarski smučar Marc Gisin, ki je včeraj grdo padel na smuku v Val Gardeni, je zunaj smrtne nevarnosti. | Foto Sportida

Švicarski smučar Marc Gisin, ki je včeraj grdo padel na smuku v Val Gardeni, je zunaj smrtne nevarnosti.

Foto: Sportida

Zdravstveno stanje 30-letnega alpskega smučarja Marca Gisina je po sobotnem smukaškem padcu v Val Gardeni stabilno, po informacijah iz švicarskega tabora jo je odnesel z zlomom več reber in poškodbo pljuč, medtem ko pa so spodbudne vesti o tem, da ni utrpel hujših poškodb glave in hrbtenice.

Alpski smučar Marc Gisin, brat olimpijskih prvakinj Dominique in Michelle Gisin, je na včerajšnjem smuku v Val Gardeni grdo padel in bil s helikopterjem najprej odpeljali v bolnišnico v Bolcano, kjer so opravili prve preiskave, nato pa so ga zvečer prepeljali v švicarski Luzern, kjer ostaja na zdravljenju.

Švicarska smučarska zveza je medtem že sporočila, da smukač pri padcu ni utrpel hujših poškodb glave, medenice in hrbta. Poročajo pa o udarninah in bolečih zlomih reber, ki so posledično poškodovala del pljuč. "Gisin ostaja v intenzivni negi luzernske klinike," sporočajo Švicarji in dodajajo, da nesrečni smukač komunicira z zdravniki in sorodniki. ''Ima hude bolečine, a poškodbe vendarle niso tako resne, kot je sprva kazalo. Najbolj važno je, da nima nevarnih poškodb glave in hrbtenice, tako da padec resnejših posledic na srečo ne bo pustil," je Švicarska smučarska zveza zapisala v dolgo pričakovanem sporočilu za javnost. 

Po poročanju italijanskega športnega časnika La Gazetta dello Sport Gisin med sobotnim smukom pod smučarskim kombinezonom ni nosil zračne blazine, ki bi vsaj delno lahko ublažila poškodbe. Za zdaj naj bi jo uporabljalo med 40 in 45 odstotki smučarjev.

Aleksander Aamodt Kilde
Sportal Grozljiv padec Marca Gisina na smuku v Val Gardeni okrnil veselje Kildeja
 
101. nastop v svetovnem pokalu
Za Marca Gisina iz Engelberga je bil usodni nastop že 101. v svetovnem pokalu. Od prvega bo januarja minilo okroglih deset let. Najboljša rezultata je vknjižil v slovitem Kitzbühlu, kjer je bil leta 2016 in 2018 peti v smuku.
Ne spreglejte