Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
2. 2. 2015,
22.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Tina Maze trening Beaver Creek

Ponedeljek, 2. 2. 2015, 22.52

8 let

Veter si je pošteno privoščil Tino Maze in tekmice

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Stacey Cook je bila tik pred odprtjem svetovnega prvenstva v Beaver Creeku najhitrejša na prvem smukaškem treningu, na katerem Tina Maze še zdaleč ni pokazala vsega, kar zna.

Močni sunki vetra so jo na prvem uradnem treningu pred petkovim smukom svetovnega prvenstva dodobra zagodli številnim najboljšim alpskim smučarkam. Če bi se že tokrat delila odličja, preizkušnja ne bi bila regularna. Ker pa so organizatorji in odgovorni pri Mednarodni smučarski zvezi tekmovalkam želeli zagotoviti uvodni stik s progo Raptor, treninga niso odpovedali. Svoj napadalni ritem pa so ob sunkih prekinjale mnoge smučarke, končni časi pa niso realen pokazatelj pripravljenosti tudi zaradi povsem stoječe drže mnogih favoritinj v zaključnem delu.

Tako je denimo Lindsey Vonn izpustila ena vrata in smukaško prežo opustila že krepko pred zadnjo strmino, zadržana pa je bila tudi slovenska favoritinja Tina Maze. Prva je na koncu postavila četrti čas z 62 stotinkami zaostanka za najhitrejšo, rojakinjo Stacey Cook, najboljša Slovenka pa je bila osma (+1,18). Cookovi sta se sicer po času najbolj približali Švicarka Lara Gut in Norvežanka Ragnhild Mowinckele (+0,09), medtem ko je Ilka Štuhec (12.) zaostala sekundo in 58 stotink, Vanja Brodnik pa 4 sekunde in 62 stotink.

V torek bo šlo zares

Prvi ženski trening, ki se je na progi Raptor odvijal še pred večerno otvoritveno slovesnostjo v Vailu, se je začel s kar triurno zamudo, a ne zaradi omenjenega vetra. Beaver Creek se je namreč v nov teden prebudil z novo zajetno pošiljko snega, tako da so lokalni smučarski delavci potrebovali kar nekaj časa, da so uredili progo. Ob tem že zrejo v nebo, saj naj bi se nestanovitno zimsko vreme nadaljevalo.

Za torek je sicer predviden tudi prvi moški trening smuka, na katerem bodo nastopili Klemen Kosi, Martin Čater in Boštjan Kline, predvsem pa tudi prva preizkušnja za odličja. Dekleta se bodo namreč ob 19. uri po srednjeevropskem času pomerila v superveleslalomu, v katerem bo Tina Maze branila naslov svetovne prvakinje.

Ne spreglejte