Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
22. 2. 2017,
19.15

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Natisni članek

Katja Višnar Lahti 2017

Sreda, 22. 2. 2017, 19.15

6 let, 7 mesecev

Velikokrat se je spraševala, ali je vredno

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50
Katja Višnar | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Katja Višnar je v slovenski reprezentanci ena izmed najbolj izkušenih tekmovalk. Med sezono se je večkrat vprašala, ali je sploh še smiselno vztrajati, saj se je z rojstvom sina Ludviga veliko spremenilo. Kljub tem pomislekom si želi še vedno vztrajati.

V slovenski reprezentanci se je pred svetovnim prvenstvom v Lahtiju kar nekaj tekmovalcev ubadalo z boleznijo. Še največ težav je imela Vesna Fabjan, obležal pa je trenutno naš najboljši slovenski tekač na smučeh Miha Šimenc. Katja Višnar je bila na srečo zdrava in, kot nam je zaupala, je imela doma super pogoje za trening.

"Imam dobre in slabe dneve. Na to sem se že nekoliko navadila. Odkar imam sina je nekoliko drugače. Kot sem že rekla, v zadnjih dneh sem opravila dober trening in se zelo dobro počutim. Upam, da bo v četrtek dober dan," je dan pred šprintom povedala Višnarjeva, ki čuti, da je v boljši formi kot na začetku sezone.

Katja Višnar je bila leta 2014 v Lahtiju v šprintu druga. | Foto: Reuters Katja Višnar je bila leta 2014 v Lahtiju v šprintu druga. Foto: Reuters Spomini so spomini

Proga za dekleta bo nekoliko krajša kot lani na svetovnem pokalu in ne dopušča nobenega počitka. Tekmovalka z Bleda ima sicer na Lahti lepe spomine, saj je leta 2014 na tekmi svetovnega pokala v šprintu zasedla drugo mesto. Tudi spremenjena proga ji je všeč, trenutno se v prosti tehniki počuti celo nekoliko bolje kot v klasiki, ki je sicer njena boljša disciplina.

"Spomini so spomini. Počutim se v redu, tudi nastanitev je v redu. Na progi še nisem bila, ker sem imela v sredo počitek. Komaj čakam, da danes popoldne vidim progo (S Katjo smo se pogovarjali v popoldanskih urah, op. p.). Videoposnetke sem videla, dobila sem tudi nekatere informacije trenerjev, ampak videti progo z lastnimi očmi je nekaj povsem drugega."

"Velikokrat mi zelo malo zmanjka in to me grize, zato je toliko težje sprejeti kakšen slabši rezultat." | Foto: Vid Ponikvar "Velikokrat mi zelo malo zmanjka in to me grize, zato je toliko težje sprejeti kakšen slabši rezultat." Foto: Vid Ponikvar

Velikokrat je utrujena

Za Katjo je letošnja prva sezona po rojstvu sina in že takoj si je postavila visoke cilje, morda celo nekoliko previsoke. "Že jeseni sem videla, da bo to bolj prehodna sezona in da bom poskušala večje cilje izpolniti v prihodnji sezoni. Lažje bo, ko bo Ludvig starejši in bo šel že v vrtec. Velikokrat sem se spraševala, ali je vredno, saj bi bila včasih rada večkrat s svojim sinom, tudi zaradi sebe. Velikokrat sem utrujena, ampak konec koncev to še vedno zelo rada počnem."

Na svetovnem prvenstvu najbolj računa na šprint, ki bo na sporedu v četrtek. A kot nam je 31-letna tekmovalka povedala, v šprintu odloča vsaka malenkost. "Velikokrat mi zelo malo zmanjka in to me grize, zato je toliko težje sprejeti kakšen slabši rezultat. Mislim, da je forma v redu, vidim, da sem zraven," je povedala Višnarjeva, ki je na svetovnem prvenstvu najvišjo uvrstitev dosegla leta 2013, ko je bila četrta.

Katja želi čim več časa posvetiti Ludvigu, svojemu sinu. | Foto: Facebook Katja želi čim več časa posvetiti Ludvigu, svojemu sinu. Foto: Facebook

Želi si pike na i

Svetovno prvenstvo na Finskem bo njeno že šesto in dobro ve, kaj jo čaka na njem. "Predvsem bi si želela, da bi se enkrat vse sestavilo, da bi bilo rezultatsko še boljše. Imam lepe rezultate, ampak si v svoji karieri želim tisto piko na i. To me žene naprej, tako da bom morda vztrajala še dve leti."

Ne spreglejte