SiolNET. Sportal Zimski športi
1,83

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Drammen, tek na smučeh, šprint

Anamarija Lampič padla v finalu in osvojila šesto mesto

1,83

termometer

Anamarija Lampič |  | Foto: Grega Valančič/Sportida
Foto: Grega Valančič/Sportida

Anamarija Lampič, slovenska tekačica na smučeh, je v Drammnu na tekmi svetovnega pokala v šprintu osvojila 6. mesto, potem ko je imela v finalu nekaj smole. Zmagala je Švedinja Jonna Sundling, druga je bila Švicarka Nadine Faehndrich, tretja pa Linn Svahn. Med moškimi je slavil Norvežan Johannes Hoesflot Klaebo.

Anamarija Lampič je imela v finalu veliko smolo. | Foto: Peter Podobnik/Sportida Anamarija Lampič je imela v finalu veliko smolo. Foto: Peter Podobnik/Sportida Veliki finale je prinesel obračun treh Švedinj, Linn Svahn, Sundlingove in Dahlqvistove, Norvežanke Skistadove, Švicarke Fähndrichove in naše Lampičeve. Tudi v finalu je Lampičeva štartala malce slabše, na koncu štartne ravnine je bila peta, povedla je znova Skistadova. Na prvem vzponu je naša tekmovalka že skočila na tretje mesto za Svahnovo, nato pa jo je prehitela Švicarka Fähndrichova.

Dobre smuči so Lampičevo pred zadnjim vzponom pripeljale na drugo mesto, ob bok Norvežanki, žal je nato prišlo do manjšega zapleta in Lampičeva je padla na peto mesto. Padla je še na zadnjem ovinku pred ciljno ravnino in zato se je morala zadovoljiti s šestim mestom.

"Uničila mi je celo taktiko, zaprla me je, ..."

"V kvalifikacijah sem se res potrudila, šla sem svoj tempo in res mi je dobro uspelo. Nato je bilo iz teka v tek bolje, tako kot po navadi. V finalu na začetku ni kazalo tako dobro, a sem se uspela dobro rešiti, bila na drugem položaju. Mlada Norvežanka mi je žal danes vse uničila. Ne vem, kako bi temu rekla, ne zna teči. Uničila mi je celo taktiko, zaprla me je, izgubila sem hitrost in ostale so šle mimo. Na koncu sem še sama padla zaradi nje. Razočarana sem," je po tekmi povedala naša najboljša v teku na smučeh.

V skupnem seštevku je zdaj Lampičeva na 3. mestu

Zmagala je Sundlingova pred Fändrichovo in Svahnovo, ki je tako še povečala prednost v skupnem seštevku pred Lampičevo. Slednja je padla na skupno tretje mesto, v tesnem boju sta pred njo Svahnova in današnja zmagovalka in junakinja Planice, Jonna Sundling.

Lestvica v skupnem seštevku svetovnega pokala v šprintu:

Linn Svahn (Šve) 509 točk

Jonna Sundling (Šve) 486

Anamarija Lampič (Slo) 472

...

Katja Višnar je bila na koncu 13. | Foto: Peter Podobnik/Sportida Katja Višnar je bila na koncu 13. Foto: Peter Podobnik/Sportida Višnarjeva tekmovanje končala v četrtfinalu, ostali obstali v kvalifikacijah

Katja Višnar, ki je bila najhitrejša v kvalifikacijah, je bila v svoji četrtfinalni skupini tretja in končala tekmovanje.

Višnarjeva je tekla v četrti četrtfinalni skupini ob Maji Dahlqvist, Kristine Stavaas Skistad, Anne Kyllonen, Nataliji Neprjajevi in Lauri Gimmler. Višnarjeva ni začela dobro, tekmovalke so jo zaprle, a je brez večjih težav držala ritem, ki ga je narekovala Skistadova. Na zadnjem vzponu je bila tretja, tako je tudi zavila proti spustu, na ciljni ravnini pa sta bili Skistadova in Dahlqvistova premočni, žal pa se Višnarjevi v polfinale ni uspelo prebiti niti po času. Osvojila je končno 13. mesto, kar je njena tretja najboljša uvrstitev v tej sezoni.

Vesna Fabjan, tretja naša ženska predstavnica, je kvalifikacije končala na 42. mestu in že zaključila s tekmovanjem. Prav tako sta se od tekmovanja poslovila Miha Šimenc in Janez Lampič. Prvi je tekmovanje končal na 34. mestu, Lampič pa je bil v kvalifikacijah 38.

Med moškimi norveška prevlada

V moškem delu tekmovanja smo videli norveško prevlado. V finalu je nastopilo kar pet Norvežanov in tudi prva tri oziroma štiri mesta so pripadla njim. V ciljnem šprintu je suvereno zmagal Johannes Hoesflot Klaebo, drugi je bil Haavard Solaas Taugboel, tretji pa Eirik Brandsdal.

 

Finale ženske:

 

Finale moški:

 

Svetovni pokal, skupno:

Ženske:

 1. Therese Johaug (Nor)                     2368

 2. Heidi Weng (Nor)                         1647

 3. Natalija Neprjajeva (Rus)                1308

 4. Astrid Uhrenhodlt Jacobsen (Nor)         1244

 5. Ingvild Flugstad Oestberg (Nor)          1110

 6. Jessica Diggins (ZDA)                    1078

...

13. Anamarija Lampič (Slo)                    733

46. Katja Višnar (Slo)                        127

92. Alenka Čebašek (Slo)                       11

96. Vesna Fabjan (Slo)                         10

 

Moški:

  1. Aleksander Bolšunov (Rus)               2073

  2. Johannes Hoesflot Klaebo (Nor)          1663

  3. Paal Golberg (Nor)                      1238

  4. Sjur Roethe (Nor)                       1169

  5. Simen Hegstad Krueger (Nor)             1163

  6. Iivo Niskanen (Fin)                     1147

...

 51. Miha Šimenc (Slo)                        105

121. Janez Lampič (Slo)                        11

Miha Šimenc Sportal "Želim si le, da ostanem zdrav" #video Anamarija Lampič Sportal Anamarije Lampič tudi koronavirus ne bo ustavil #video

 

delitve: 13
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin