Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
2. 3. 2020,
21.32

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37

Natisni članek

Miha Šimenc Petra Majdič

Ponedeljek, 2. 3. 2020, 21.32

4 leta, 1 mesec

Je napočil čas za prvi finale Mihe Šimenca?

"Želim si le, da ostanem zdrav" #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37
Miha Šimenc | Foto Peter Podobnik/Sportida

Foto: Peter Podobnik/Sportida

Slovenske tekače na smučeh v sredo v norveškem Drammnu čaka nova tekma svetovnega pokala. Tam bo svojo novo priložnost iskal Miha Šimenc, ki letos navdušuje s svojimi rezultati. Je zdaj čas za njegov prvi finale?

Tista minuta in pol

Miha je v letošnji sezoni dosegel najboljši rezultat v švedskem Areju, ko je bil sedmi. Še vedno čaka na svoj prvi finale na tekmah svetovnega pokala. Petra Majdič je pred kratkim za naš portal poudarila, da se ne zavedamo, kaj trenutno uspeva našemu najboljšemu tekaču na smučeh.

Miha Šimenc
Sportal Besede ženske, ki si jih bo verjetno zapomnil za vedno #video

Mihi bo tekma v Areju, ki je bila del skandinavske turneje, še dolgo ostala v spominu. Ne samo zaradi dobrega rezultata, ampak tudi zaradi zelo specifične oziroma brutalne proge. "Res je bila brutalna. Sicer je bila proga kratka, dolga je bila le 700 metrov, ampak tisto minuto in pol so noge zelo pekle. Sicer mi uvodni krog ni nikoli prav dobro uspel, a za vzpon sem imel v mislih, da sem blizu najboljšim in da ne smem popustiti. Res dobiš zagon, ko vidiš, da nekateri tekmovalci odpadajo, ti pa imaš še vedno nekaj moči."

Ve, da mu bo enkrat uspelo

V polfinalu je Logatčan na vrh prišel kot tretji, a je bil njegov čas premalo za njegov prvi finale. V cilju je imel tako izmučene noge, da je dobesedno padel na tla. "Še danes me zaradi padca boli bok. V cilju sem poslušal komentatorja, toliko že razumem švedsko, da sem razumel, da naša skupina ni bila dovolj hitra oziroma da se mi ni uspelo uvrstiti v finale. Seveda mi je takoj prišlo na misel, da mi je spet malo zmanjkalo. Ko sem prišel k naši ekipi in videl, kako so veseli mojega rezultata, sem si rekel, da mi bo enkrat vendarle uspelo."

Anamarija Lampič
Sportal Ne najlepša izkušnja naših tekmovalcev: Spali smo nad diskoteko #video

Miha Šimenc | Foto: Grega Valančič/Sportida Foto: Grega Valančič/Sportida Takoj po prihodu domov je dal pregledati kri

Šimenc, ki se je na tekmah v posamični konkurenci trikrat uvrstil med prvo deseterico, je z mislimi že na naslednji tekmi. V sredo ga v Drammnu čaka šprint v prosti tehniki. Pred tekmo ima 24-letni slovenski športnik le eno željo, saj je bila zadnja skandinavska turneja zelo naporna.

"Želim si le, da ostanem zdrav. Skandinavska turneja je lahko zelo zahrbtna. Zvečer se lahko počutiš v redu, zjutraj pa je potem povsem drugače. Jaz upam, da ne bom imel posledic. Tudi svojo kri sem dal takoj pregledati in upam, da bo vse v redu," je razlagal naš sogovornik, ki se je na skandinavski turneji preizkusil tudi na 34-kilometrski razdalji. Tudi tisto tekmo je zaradi vremenskih razmer označil kot zelo brutalno. "Bilo je nekaj posebnega. Ne bom rekel, da je bila nesmiselna, ampak takšnih tekem mi nismo vajeni."

Miha Šimenc | Foto: Sportida Foto: Sportida

Doma je opravil nekaj dobrih treningov in si zbistril glavo

Pred odhodom na novo tekmo svetovnega pokala se je odločil, da ostane doma, si zbistri glavo in naredi nekaj kakovostnih treningov. Predvsem pa mora biti previden, da ga ne zanesejo spomladanske temperature pri nas. "Temperature so že tako visoke, da te sili v pomlad, ampak imamo pred seboj še kar nekaj dela," nam je še povedal Šimenc.

Miha Šimenc
Sportal Šimenc na "brutalnem šprintu" do polfinala, Lampičeva obstala že v četrtfinalu
Ne spreglejte