Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
25. 2. 2020,
16.25

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,94

Natisni članek

Anamarija Lampič Anamarija Lampič Miha Šimenc tek na smučeh

Torek, 25. 2. 2020, 16.25

4 leta, 2 meseca

Ne najlepša izkušnja naših tekmovalcev: Spali smo nad diskoteko #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,94
Anamarija Lampič | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Slovenska reprezentanca v teku na smučeh se je vrnila s skandinavske turneje, a spomini nanjo ne bodo ostali ravno v najlepšem spominu. Do neke mere razočarali tamkajšnji organizatorji, ki so tekmovanja izvedeli na amaterski ravni. Našim tekmovalcem pa se pozna tudi velika utrujenost.

Predčasno končala turnejo, da je prihranila moči za naslednje tekme

Anamarija Lampič, trenutno druga v skupnem seštevku sprinta, je najprej v Falunu v sprintu zasedla četrto mesto, dan pozneje pa je blestela na 10-kilometrski razdalji, ko je v prosti tehniki zasedla sedmo mesto. To je v tej disciplini njen najboljši rezultat. Nato so njeni rezultati, predvsem zaradi utrujenosti, začeli padati. Na koncu se je naša najboljša tekačica odločila, da turnejo konča predčasno.

Anamarija Lampič | Foto: Grega Valančič/Sportida Foto: Grega Valančič/Sportida "Ta turneja je bila veliko težja kot novoletna. Komaj sem čakala, da pridem domov in da lahko pojem nekaj krofov. Sicer sem zadovoljna, ampak moje telo je že malce utrujeno od cele sezone. Začele so se težave in tudi organizacija ni bila na pravi ravni. Prve dni smo celo spali nad diskoteko in tako morali celo noč poslušati glasno glasbo."

"Borila sem se po svojih najboljših močeh. Odločila sem se, da predčasno končam turnejo, da ne koristim še dodatne energije. Sezona je še dolga, pred mano so še štirje sprinti. Treba se je regenerirati in čim bolje pripraviti na zadnji del sezone," je vidno utrujena na novinarski konferenci razlagala Lampičeva.

Miha Šimenc se je vrnil domov z mešanimi občutki

Nekoliko lepši spomin na turnejo bo imel Miha Šimenc. Ta je na brutalnem sprintu v Areju zasedel sedmo mesto in tako dosegel svoj najboljši rezultat na tekmah svetovnega pokala. Miha ga je označil za res ekstremnega. Kljub temu da je na turneji dosegel svoj najboljši rezultat, je vrnil domov z mešanimi občutki.

Brodar: Organizatorji so stvar izpeljali amatersko Nad norveškimi organizatorji je bil razočaran tudi trener Nejc Brodar. | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Nad norveškimi organizatorji je bil razočaran tudi trener Nejc Brodar. Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Tudi Nejc Brodar ni moral mimo tega, da se organizatorji niso najbolje izkazali. "Moram biti kritičen do samih organizatorjev, ki so samo stvar izpeljali zelo amatersko. Sam osebno tega od njih nisem pričakoval. Domov smo se vrnili  z najboljšim rezultatom na razdalji (sedmo mesto Anamarije Lampič v prosti tehniki, op. p.), Miha pa je na brutalnem vzponu v Areju pokazal, da dobro dela in da mu manjka samo še pika na i, kar se tiče njegovega preboja v finale," je povedal Brodar.

Therese Johaug
Sportal Zasledovanje dobila domačina Johaugova in Golberg
Anamarija Lampič
Sportal Izčrpana Lampičeva: Očitno je bilo preveč zame
Anamarija Lampič
Sportal Norvežanke in Bolšunov najboljši na maratonu v Merakerju, Lampičeva 33.
Miha Šimenc
Sportal Šimenc na "brutalnem šprintu" do polfinala, Lampičeva obstala že v četrtfinalu
Ne spreglejte