Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
18. 5. 2020,
10.00

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64

Natisni članek

Anamarija Lampič Anamarija Lampič Katja Višnar

Ponedeljek, 18. 5. 2020, 10.00

3 leta, 11 mesecev

Katja Višnar se tudi uradno poslavlja od tekaških smučin

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64
Katja Višnar | Višnarjeva je na tekmah svetovnega pokala štirikrat stala na stopničkah. Vrhunec njene kariere pa je bilo srebro z lanskega svetovnega prvenstva. | Foto Grega Valančič/Sportida

Višnarjeva je na tekmah svetovnega pokala štirikrat stala na stopničkah. Vrhunec njene kariere pa je bilo srebro z lanskega svetovnega prvenstva.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Katja Višnar, slovenska tekačica na smučeh, je zdaj tudi uradno potrdila, da končuje športno kariero. Višnarjeva je namreč že pred začetkom zadnje sezone dejala, da je ta njena zadnja.

Anamarija Lampič
Sportal Trenutno je prepuščena sama sebi #video

Katja Višnar se je že nekaj časa spogledovala s koncem športne kariere, a zdaj se je zares odločila tekaške smuči postaviti v kot in v svojem življenju najti nove izzive.

Katja Višnar je lani z Anamarijo Lampič na svetovnem prvenstvu v Seefeldu osvojila srebrno medaljo. | Foto: Sportida Katja Višnar je lani z Anamarijo Lampič na svetovnem prvenstvu v Seefeldu osvojila srebrno medaljo. Foto: Sportida

Uresničila je svoje otroške sanje

"Čas je, da se poslovim in zaprem eno poglavje v svojem življenju. Moja kariera je bila fantastična, polna spominov, ki jih ne bom nikoli pozabila. Moje otroške sanje so se mi uresničile, ko sem nastopila na svojih prvih olimpijskih igrah, a po Vancouvru se je veliko spremenilo. Moji ciliji so rasli. Če se ozrem nazaj, sem ponosna na tisto, kar sem dosegla," je na družbenih omrežjih zapisala Katja, ki je rezultatsko ponosna predvsem na drugo mesto na lanskem svetovnem prvenstvu v Seefeldu.

Po končani karieri bo imela več časa za družino. | Foto: Grega Valančič / Sportida Po končani karieri bo imela več časa za družino. Foto: Grega Valančič / Sportida Veseli se naslednjega poglavja

Šestintridesetletna Višnarjeva je zelo ponosna, da ji je v zadnjih letih kariere uspelo usklajevati materinstvo in vrhunsko športno kariero. Zapisala je, da ji to ne bi uspelo brez njenega moža Ole (Ola Vigen Hattestad, op. p.), družine, prijateljev in Smučarske zveze Slovenije.

"Veselim se naslednjega poglavja v svojem življenju, ko bom lahko več časa preživela z Ludvigom in Olo," je še zapisala Blejka.

Katja Višnar | Foto: Facebook Foto: Facebook V svetovnem pokalu štirikrat stala na stopničkah

Katja Višnar je na prvi tekmi svetovnega pokala nastopila leta 2006 v nemškem Duesseldorfu in vztrajala vse do letošnje sezone. Zadnjič je tekmovala v začetku letošnjega marca v norveškem Drammnu, ko je zasedla 13. mesto.

Leta 2015 si je vzela odmor, ko je prvič postala mamica in se nato uspešno vrnila. Kot smo že zapisali, je svoj največji uspeh dosegla lani v Seefeldu, ko je v ekipnem šprintu skupaj z Anamarijo Lampič osvojila srebrno medaljo. Na tekmah svetovnega pokala je štirikrat stala na stopničkah (trikrat posamično, enkrat v ekipnem šprintu) in vsakokrat je bila druga. Njena tiha želja je bila, da bi enkrat zmagala na tekmi svetovnega pokala, a se ji na koncu ta želja ni uresničila. Nastopila je tudi na treh olimpijskih igrah (Vancouver, Soči in Pjongčang). Najvišja uvrstitev je bilo 8. mesto v štafeti v Pjongčangu.

Nejc Brodar
Sportal Še vedno računa na pomoč olimpijskega prvaka
Ne spreglejte