Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sobota,
16. 2. 2013,
13.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Mitja Valenčič kariera

Sobota, 16. 2. 2013, 13.45

8 let

Valenčič po sezoni o (ne)nadaljevanju kariere

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Mitja Valenčič priznava, da je v Schladming pripotoval s slabimi občutki, namignil pa tudi, da bo po koncu sezone zelo resno razmislil o smiselnosti nadaljevanja kariere.

Po odstopu v Kitzbühlu, sicer že tretjem zaporednem, se je najboljši slovenski slalomist Mitja Valenčič za dober teden umaknil z belih strmin ter se posvetil kondicijski pripravi. A tudi po vrnitvi na smuči ni našel povsem želenih občutkov, tako da nedeljskega slaloma svetovnega prvenstva ne pričakuje s pretiranim optimizmom. Na čudežni zasuk v Schladmingu ne računa, ne skriva pa, da ga začarani krog, iz katerega nikakor ne najde izhoda, spravlja v slabo voljo. ''Tudi sam bi rad vedel, kjer sem se izgubil. Nisem pravi! Nisem Mitja iz minule sezone. Že začetek sezone ni bil najboljši, nato pa je šla krivulja le še navzdol. Niz odstopov je načel še samozavest. Iskal sem različne načine za vrnitev in ob tem izgubil redečo nit. Pred sezono sem imel sicer dober občutek. A ostalo je le pri treningih. Na tekmah tega nisem znal pokazati. Posledično tudi na treningih smuči nisem čutil tako, kot bi moral,'' o najslabši sezoni v zadnjih letih razmišlja 35-letni reprezentant, ki je v sezono vstopil kot prvokategornik, pred SP pa je zgolj enaintrideseti slalomist svetovnega pokala.

''V Schladming nisem pripotoval z želeno samozavestjo. Pred tekmo se vseeno ne nameravam predajati. Poskušal bom potegniti maksimum,'' pravi Valenčič, za katerega utegne biti nedeljski nastop zadnji na svetovnih prvenstvih in morda tudi na velikih tekmovanjih. Doslej se namreč še ni odločil, ali bo vztrajal tudi v novi zimi, ki prinaša olimpijske igre v Sočiju. ''Nimam načrta. Po sezoni si bom vzel čas za razmislek. Na odločitev bodo prav gotovo vplivali tudi rezultati,'' dodaja Valenčič, pravzaprav edini Slovenec, ki se je v zadnjih letih dokaj redno uvrščal med dobitnike točk. V zadnjih treh sezonah je petkrat do točk svetovnega pokala prišel le še Matic Skube, a nazadnje pred skoraj natančno letom dni.

Ne spreglejte