Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
28. 2. 2021,
12.32

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,59

2

Natisni članek

superveleslalom Val di Fassa Lara Gut Maruša Ferk Ilka Štuhec Ilka Štuhec

Nedelja, 28. 2. 2021, 12.32

3 leta, 1 mesec

Val di Fassa, superveleslalom (ženske)

Zmaga Brignonejeve v senci grozljivih padcev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,59

2

helikopter | Superveleslalomsko preizkušnjo v italijanski Val di Fassi sta zaznamovala huda padca Norvežanke Kajse Vickhoff Lie in Avstrijke Rosine Schneeberger. | Foto Guliverimage/Getty Images

Superveleslalomsko preizkušnjo v italijanski Val di Fassi sta zaznamovala huda padca Norvežanke Kajse Vickhoff Lie in Avstrijke Rosine Schneeberger.

Foto: Guliverimage/Getty Images

V italijanski Val di Fassi so smučarke opravile s predzadnjim superveleslalomom v tej sezoni. Zmagala je domačinka Federica Brignone, glavna favoritinja Švicarka Lara Gut-Behrami, ki je dobila oba smuka na tem prizorišču, pa je osvojila 2. mesto (+0.59). Tekmo sta zaznamovala huda padca Norvežanke Kajse Vickhoff Lie in Avstrijke Rosine Schneeberger, ki so ju s prizorišča odpeljali s helikopterjem. Slovenki sta bili skromni. Maruša Ferk je osvojila 29. mesto (+2.60), Ilka Štuhec pa je pristala na 41. mestu (+4.02).

Lara Gut-Behrami je z novo visoko uvrstitvijo tako že tekmo pred koncem sezone potrdila zmago v posebnem seštevku superveleslaloma in bo na zaključku sezone v Lenzerheideju prejela mali kristalni globus v tej disciplini. Zmagala je na štirih od šestih preizkušenj v superG-ju. 

Tretje mesto je osvojila njena rojakinja Corinne Suter (+0,72), na mestih od 4. do šestega pa so se zvrstile Italijanke Elena Curtoni, Francesca Marsaglia in Marta Bassino. 

Federica Brignone se je razveselila prve zmage v tej zimi.  | Foto: Guliverimage/Getty Images Federica Brignone se je razveselila prve zmage v tej zimi. Foto: Guliverimage/Getty Images

Na štartu sta bili dve Slovenki. Maruša Ferk za z zaostankom 2,60 sekunde osvojila 29. mesto, Ilka Štuhec pa je z zaostankom 4.02 sekunde pristala povsem na repu uvrščenih. 

"Na današnji tekmi ni vse steklo tako gladko, kot bi moralo. Bilo je super vreme, podlaga, proga, a so se žal pripetile nezgode, poškodbe in to zagotovo ni dobro. Dolgo časa smo čakale na start, nato je bil pred mojim še en premor, niti točno ne vem, zakaj. Morala sem so dobro skoncentrirati. Vožnjo bi ocenila za napadalno, vedela sem, kaj si želim, a sem naredila dve malo večji napaki in v cilj nisem nesla dovolj hitrosti. Ujela sem nekaj točk. Skupno sem letos v tej disciplini končala med trideset, kar nisem še nikoli v karieri. Žal se za finale ni izšlo, želela sem si končati med najboljših 25, tako da se zdaj odpravljam na finale evropskega pokala. Super je končati tako sezono med 30 najboljših na svetu. Mislim, da smo z ekipo dobro delali, vem, da lahko posežem še višje, če ne delam napak, a tako žal je. Zdaj je dan počitka, potem me čakata dve tekmi evropskega pokala, potem pa naprej finale evropskega pokala,'' je iz Italije sporočila Maruša Ferk.

Žal je znova prišlo do hudih padcev. Tokrat sta bili žrtvi Norvežanka Kajsa Vickhoff Lie in Avstrijka Rosina Schneeberger, ki so ju s helikopterjem prepeljali v bolnišnico. 

Ledecka že na Rogli, kjer jo čaka SP v deskanju

Na štartu ni bilo Američanke Laurenne Ross, ki po včerajšnjem hudem padcu na smuku še vedno čuti bolečine v rami in si je vzela prost dan za okrevanje, in Ester Ledecke.

Čehinja je alpske smuči že zamenjala za snežno desko in je na Rogli, kjer bo jutri in v torek nastopila na svetovnem prvenstvu v alpskem deskanju.

Tudi v skupnem seštevku vodi Švicarka

V skupnem seštevku svetovnega pokala vodi Gut-Behramijeva, ki je po uspešnem koncu tedna v dolini Fassa k skupnem seštevku prištela kar 280 točk (1227), njena izzivalka Slovakinja Petra Vlhova, ki je danes vpisala ničlo, zdaj zaostaja že 187 točk.

Do konca sezone je na sporedu še osem tekem. Vlhova računa, da bo zaostanek znižala na slalomih. Gre za edino disciplino, v kateri Švicarka ne tekmuje.

Val di Fassa, superveleslalom:

 

Skupna razvrstitev, svetovni pokal (25/33):

 1. Lara Gut-Behrami (Švi)      1227

 2. Petra Vlhova (Slk)          1040

 3. Michelle Gisin (Švi)         892

 4. Marta Bassino (Ita)          790

 5. Federica Brignone (Ita)      759

 6. Sofia Goggia (Ita)           740

 7. Corinne Suter (Švi)          735

 8. Mikaela Shiffrin (ZDA)       615

 9. Katharina Liensberger (Avt)  497

10. Tamara Tippler (Avt)         483

...

27. Meta Hrovat (Slo)            192

32. Ilka Štuhec (Slo)            161

47. Ana Bucik (Slo)               98

69. Maruša Ferk (Slo)             43

72. Tina Robnik (Slo)             39

86. Neja Dvornik (Slo)            21

89. Andreja Slokar (Slo)          20

...

 

Seštevek superveleslaloma (6/7):

 1. Lara Gut-Behrami (Švi)       525

 2. Federica Brignone (Ita)      323

 3. Corinne Suter (Švi)          310

 4. Tamara Tippler (Avt)         272

 5. Ester Ledecka (Češ)          236

 6. Marta Bassino (Ita)          228

 7. Kajsa Vickhoff Lie (Nor)     182

 8. Petra Vlhova (Slk)           158

 9. Francesca Marsaglia (Ita)    146

10. Elena Curtoni (Ita)          136

...

29. Maruša Ferk (Slo)             40

40. Ilka Štuhec (Slo)             16

...

Preberite še:

Ilka Štuhec
Sportal Na vrhu brez sprememb, Ilka znova razočarana

 

Ne spreglejte