SiolNET. Sportal Zimski športi
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V skakalnih krogih se je tresla gora, a se je rodila miš

2

termometer

Pred ponedeljkovo sejo zbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo se je govorilo o napadu Primoža Ulage na predsedniško mesto te panoge, a ima Ljubo Jasnič še naprej podporo.

Seje zbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo se je udeležil tudi predsednik Smučarske zveze Slovenije Enzo Smrekar in dal podporo predsedniku zbora Ljubu Jasniču. Njegova udeležba je bila pričakovana, saj je bilo v zadnjem obdobju na Podutiški ulici v Ljubljani mogoče slišati ime Primož Ulaga. Ulaga bi spet rad prišel na krovno smučarsko organizacijo – zanima ga vrnitev v nordijsko družino.

Predsednik smučarskega kluba Triglav Jože Javornik naj bi bil eden od tistih, ki bi Jasniča radi zrušili s predsedniškega stolčka. Na seji je dejal, da klubi pripravljajo vse potrebno za izredno sejo, skrbi pa ga njihov položaj, saj naj bi imeli slabo finančno sliko, zato naj bi se zavzemal za celovite spremembe. Na seji se ni zjasnil, kateri klubi stojijo za tem in kdaj nameravajo vložiti zahtevo za sklic izredne seje.

Na dnevnem redu ponedeljkove seje so bile zapisane štiri točke, a tiste o predstavitvi finančnega načrta za prihodnjo sezono niso obravnavali.

"Kljub temu da smo v velikem deležu povečali sredstva, nam še vedno, po domače bom rekel, 'striže' okrog 200 tisoč evrov. Dogovor na odboru je bil, da se bo po četrtkovi seji, ki jo imamo vsi predsedniki zborov panog s predsednikom smučarske zveze, odbor v začetku prihodnjega tedna še enkrat sestal ter uravnotežil levo in desno stran proračuna za prihodnjo sezono. Nato se bomo dogovorili, ali bomo sklicali še eno sejo zbora ali bomo s korespondenčno sejo potrdili finančni načrt za sezono 2015/16," je dejal Jasnič, ki je pet let na čelu zbora in odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin