Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
15. 12. 2016,
9.41

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,63

Natisni članek

svetovni pokal smučarski skakalec novoletna turneja koleno Peter Prevc Peter Prevc Domen Prevc Kenneth Gangnes

Četrtek, 15. 12. 2016, 9.41

6 let, 6 mesecev

V pretekli zimi preganjal Petra, zdaj občuduje Domna Prevca

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,63

Foto: Sportida

Nesrečni Kenneth Gangnes bi bil v tem trenutku najraje na skakalnici in se potegoval za najvišje uvrstitve v svetovnem pokalu. Zaradi rehabilitacije po operaciji kolena pa dogajanje spremlja s strani. Navdušil ga je Domen Prevc, ki ga uvršča med favorite novoletne turneje.

Po petih tekmah svetovnega pokala je v rumeni majici 17-letni Domen Prevc (360 točk). Pred drugim Danielom Andrejem Tandejem ima 52 točk naskoka, tretji Maciej Kot pa zaostaja 112 točk.

Če ne bi imel vnovične smole s kolenom, bi najvišja mesta naskakoval tudi 27-letni Norvežan Kenneth Gangnes. A si je na začetku priprav strgal križno vez levega kolena in moral še tretjič v karieri na operacijo kolena.

"Počutim se zelo dobro. Vsak dan trdo delam, da bom februarja lahko stopil na skakalne smuči," je za skijumping.pl dejal lani tretji skakalec zime in dodal, da ga na tekmah svetovnega pokala v tej zimi ne bomo videli.

Ker ima veliko časa in ne želi le posedati doma, je spet poprijel za delo v športni trgovini, v kateri je delal tudi pred časom.

Njegove misli so pri olimpijskih igrah 2018, in to mu je glavno vodilo pri tako naporni rehabilitaciji.

Domen kot lani Peter. Prvi zanj spada med favorite novoletne turneje, Petra ni omenil.

Navdušen je nad Domnom Prevcem, ki ga uvršča tudi med favorite za novoletno turnejo, ki se bo 30. decembra začela s tekmo v Oberstdorfu. | Foto: Sportida Navdušen je nad Domnom Prevcem, ki ga uvršča tudi med favorite za novoletno turnejo, ki se bo 30. decembra začela s tekmo v Oberstdorfu. Foto: Sportida Čeprav je v tej sezoni le gledalec tekem svetovnega pokala, pa jih z zanimanjem spremlja.

Navdušen je nad Domnom Prevcem. "Domen tako skače kot njegov brat Peter v prejšnji sezoni. Videti je, da ga bodo težko premagali, čeprav imajo Poljaki v Kamilu Stochu in Macieju Kotu močno zasedbo. Mislim, da je Kamil tisti, ki bi lahko preskočil Domna," pravi Gangnes.

Ta konec tedna se bodo skakalci pomerili v Engelbergu, naslednja postojanka pa je že Oberstdorf, kjer se bo 30. decembra (kvalifikacije bodo dan prej) začela novoletna turneja. In kdo so za srebrnega v poletih na svetovnem prvenstvu v Kulmu 2016 favoriti za prestižno turnejo štirih skakalnic, na kateri bo krono branil Peter Prevc? "Težko je določiti favorite. Domen Prevc, Daniel Andre Tande, Kamil Stoch in Maciej Kot se bodo zagotovo borili za vrh. In tudi Severin Freund, ki ga ne smeš nikdar pozabiti," je odgovoril Gangnes, ki je začuda izpustil najboljšega skakalca pretekle sezone.

Ne spreglejte