Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Nedelja,
29. 1. 2017,
10.18

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Peter Pen Boštjan Kline St. Moritz 2017

Nedelja, 29. 1. 2017, 10.18

6 let, 7 mesecev

Boštjan Kline

V iskanju zmagovitega smukaškega rebusa

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Najboljši slovenski smukač Boštjan Kline je dozdajšnji del sezone označil za toplo-hladen, ob tem vztraja pri izhodiščni misli sezone in ponavlja: "Lahko se zavihtim tudi na vrh."

Boštjan Kline se je v tej sezoni trikrat zavihtel med deseterico. | Foto: Sportida Boštjan Kline se je v tej sezoni trikrat zavihtel med deseterico. Foto: Sportida

Čeprav ob vrnitvi v Garmisch-Partenkirchen ni ponovil lanskega skoka na stopničke za zmagovalce, pa je Boštjan Kline ob vnovičnem srečanju s progo Kandahar dobil potrditev konkurenčnosti. Po petkovem odstopu je namreč v soboto pristal na šestem mestu, pri čemer pa je kaj hitro ocenil, da vendarle še ni pokazal vsega, kar zna. To pa pomeni, da je njegov domet še večji.

Očital si je predvsem dve napaki v srednjem delu proge, obenem pa si dopovedoval, da bi moral pred štartom v snegu ohladiti čevlje, tako da bi lahko bolj neposredno čutil smuči. "Vse to je faza učenja. Dobro je vedeti, da imam še veliko rezerv," je dejal Kline in zadovoljno prikimal tudi ob podatku, da je šesto mesto celo njegov treti najboljši smukaški rezultat v karieri.

Želi na vrh

Sobotni smuk je po svoje simboliziral Klinetovo sezono. Rezultat, ki mu v široki konkurenci nikakor ne gre gledati v zobe, a z notranjim občutkom, da je sposoben poseči še višje. Te teme se je ob slovesu od Bavarske 25-letni Mariborčan, trenutno 12. superveleslalomist in 20. smukač sezone, dotaknil kar sam

"Toplo-hladna sezona. Vem, da sem sposoben biti med najboljšimi. Vem, da se lahko zavihtim tudi na vrh. A da bi to tudi uresničil, bi se mi moralo na eni tekmi iziti prav vse. Dejstvo je namreč, da na tekmah delam napake. Tudi na zadnji preizkušnji v Garmisch-Partenkirchnu sem jo storil, pa sem na koncu vseeno osvojil dobro šesto mesto. Delam in živim pa za vožnjo, v kateri bi pokazal vse, kar znam," pravi nekdanji dvakratni mladinski svetovni prvak.

Najmočnejši adut ekipe Petra Pena. | Foto: MaPa Najmočnejši adut ekipe Petra Pena. Foto: MaPa

Morski zrak pred St. Moritzem

"Morda so bila pričakovanja ob začetku sezone previsoka. Po dobrem uvodu sem želel preveč. Zaradi tega občasno nisem tako sproščen, kot bi želel biti. A tega se zavedam. To skušam popraviti," v svojem znanem umirjenem slogu razmišlja zadnji slovenski moški alpski smučar, ki je stal na stopničkah za zmagovalce v svetovnem pokalu.

S tem, da bi želeni tekmovalni rebus sestavil prav na naslednjih dveh tekmah, torej na svetovnem prvenstvu v St. Moritzu, se ne želi obremenjevati. "Ne želim prav veliko razmišljati o svetovnem prvenstvu. Osredotočen bom predvsem na pripravo, na vsako tekmo posebej. Ključna želja pa je pokazati najboljše vožnje," je dejal vodja novega slovenskega smučarskega rodu, ki bo zadnje priprave pred selitvijo v Švico opravil v Strunjanu, kjer ga čaka štiridnevni kondicijski trening.

Ne spreglejte