Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
20. 4. 2018,
10.31

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,79

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Domen Prevc Tilen Bartol Anže Semenič Jernej Damjan Robert Kranjec Jurij Tepeš Gorazd Bertoncelj

Petek, 20. 4. 2018, 10.31

6 let

Spremembe v reprezentanci, Kranjec in Tepeš v B-ekipi

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,79
Robert Kranjec Jurij Tepeš | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Glavni trener slovenske skakalne reprezentance bo imel v novi sezoni pod seboj pet skakalcev. Peter Prevc, Jernej Damjan, Anže Semenič, Tilen Bartol in Domen Prevc so imena prvokategornikov. Robert Kranjec in Jurij Tepeš se selita v B-reprezentanco, v mladi A-reprezentanci pa bo četverica na čelu s Timijem Zajcem.

A-reprezentanci bo po novem poveljeval Gorazd Bertoncelj, ki je nadomestil Gorana Janusa. Nadaljeval bo njegovo tradicijo in imel pod svojim okriljem pet skakalcev, ki bodo imeli status A-reprezentantov. Peter Prevc, Jernej Damjan, Tilen Bartol in Domen Prevc so ta imena. Če bi gledali uvrstitev v svetovnem pokalu, so imena napisana v tem zaporedju.

Le Domen je za sedem točk zaostal za Timijem Zajcem, ki bo čez šest dni postal polnoleten, a je osvojil srebrno medaljo na svetovnem prvenstvu v poletih. Mladi Zajc bo ob Žigi Jelarju, Boru Pavlovčiču in Anžetu Lanišku deloval pod okriljem Janija Grilca v mladi A-reprezentanci. 

"Pri kriterijih so se upoštevali doseženi rezultati, torej svetovni pokal, svetovni prvenstvo v poletih. Kriterije mora obravnavati strokovni svet. Ni še nujno, da bo to sprejeto," pravi Bertoncelj.

Ker so Zajc, Jelar in Pavlovčič delali pod njegovim okriljem, je na mestu vprašanje, če bo sodeloval z mlado A  ekipo: "Želja je, da delamo skupaj. Kako se bo odločilo vodstvo panoge, bomo videli. Sam sem pooblaščen za A ekipo. Smiselno je, da se naredi nadgradnja in se naredi priključek."

Trenirati bodo začeli v ponedeljek

Močna bo tudi B-reprezentanca. Vanjo sta po slabši sezoni padla Robert Kranjec in Jurij Tepeš. Oba sta po Planici v en glas poudarjala, da pričakujeta, da so bo kaj takega zgodilo. Izkušenejši Kranjec je v zadnji sezoni že delal s trenerjem B-reprezentance Igorjem Medvedom. "Z njim sem se dobro razumel. Pomembno mi je le, da ti trenerji stojijo ob strani, ko ti ne gre. Ko ti gre, jih praktično ne potrebuješ," je pred slabim mesecem dejal Kranjec.

Peter Prevc bo po novem v A-reprezentanci delal z Gorazdom Bertoncljem. | Foto: Stanko Gruden, STA Peter Prevc bo po novem v A-reprezentanci delal z Gorazdom Bertoncljem. Foto: Stanko Gruden, STA Za zdaj pa še ni znana ekipa ženske reprezentance, potem ko bo ta presenetljivo dobila novega prvega moža. Zoran Zupančič bo nasledil Staneta Baloha.

Ekipe bodo svoj program začele izvajati že 23. aprila. Najprej bo čas za kondicijski vložek. Da bi imeli posebnega strokovnjaka za kondicijsko pripravljenost, kot je bil to v preteklosti Matjaž Polak, po novem ne bo. "Sami bomo delali. Morda bo kakšen strokovnjak za svežino prišel. Da bi bil prav kdo odgovoren, pa ne. Smo dovolj ustrezno izobraženi, dobili tudi izkušnje z drugih področij, prav tako od atletskih trenerjev. Sami ocenimo, kaj je primerno za smučarske skoke in kaj ne. Bomo pa na ta račun, ker ne bomo imeli odgovornega strokovnjaka za telesno pripravljenost, priključili enega skakalnega strokovnjaka več v ekipo," je o tej temi dejal Bertoncelj.

Ekipe in predlagane trenerje bodo potrdili na majskem zboru za skoke in nordijsko kombinacijo.

A-reprezentanca

  1. Peter Prevc
  2. Jernej Damjan
  3. Anže Semenič
  4. Tilen Bartol
  5. Domen Prevc

Mlada A-reprezentanca

  1. Timi Zajc
  2. Žiga Jelar
  3. Bor Pavlovčič
  4. Anže Lanišek

B-reprezentanca

  1. Nejc Dežman
  2. Robert Kranjec
  3. Jurij Tepeš
  4. Tomaž Naglič
  5. Ernest Prišlič
  6. Jaka Hvala

Nordijska kombinacija A

  1. Marjan Jelenko
  2. Vid Vrhovnik

Nordijska kombinacja B

  1. Leon Šarc
  2. Gašper Brecl

Pri ženskih skokih bo seznam znan v prihodnjih dneh.

Ne spreglejte