Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 6. 2017,
13.44

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

biatlon

Sreda, 21. 6. 2017, 13.44

6 let, 7 mesecev

Biatlonski svetovni pokal na Pokljuki izpadel s tekmovalnega koledarja te sezone

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Pokljuka 2016 | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Po majski koledarski konferenci Mednarodne smučarske zveze (Fis) v Portorožu je jasno, da bo Slovenija v prihodnji zimi gostila šest tekmovanj za svetovni pokal v zimskih športih. S koledarja tekmovanj sta izpadla biatlonski svetovni pokal na Pokljuki ter svetovni pokal smučarjev v telemarku, ki je bil letos na Krvavcu.

Zelena luč za Planico, Kranjsko Goro, Ljubno in Roglo

Pod okriljem Smučarske zveze Slovenije oziroma domačih organizatorjev tekmovanj so na terminskem koledarju prihodnje zime prizorišča svetovnih pokalov v zimskih športih v Planici, Kranjski Gori, Mariboru, Ljubnem in na Rogli.

Prva na sporedu svetovnih pokalov s slovenskim domicilom bo tradicionalna postaja v Mariboru, kjer se bodo alpske smučarke merile v slalomu in veleslalomu za Zlato lisico 6. in 7. januarja 2018. Nato bo sledila Planica s svetovnim pokalom v teku na smučeh 20. in 21. januarja. Isti konec tedna, torej 20. in 21. januarja, bo na Rogli svetovni pokal v deskanju na snegu v alpskih paralelnih disciplinah.

Zadnji vikend v januarju, 27. in 28., pa je rezerviran za svetovni pokal v smučarskih skokih za ženske na skakalnici v Ljubnem.

Pokal Vitranc ostaja v tekmovalnem koledarju FIS. Na sporedu bo 3. in 4. marca 2017. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Pokal Vitranc ostaja v tekmovalnem koledarju FIS. Na sporedu bo 3. in 4. marca 2017. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Pokal Vitranc v Kranjski Gori bo prihodnje leto 3. in 4. marca, ko se bodo alpski smučarji udarili za zadnje slalomske in veleslalomske točke pred alpskim finalom sezone v Aareju.

Letalnica v Planici bo, kot veleva tradicija, zadnja postaja v smučarskih skokih v sezoni, ko se bodo najboljši pomerili na dveh posamičnih in eni ekipni preizkušnji v poletih na finalu svetovnega pokala v smučarskih skokih od 22. do 25. marca.

Pokljuka se vrača v sezoni 2018/2019

S koledarja je izpadel decembrski biatlon za svetovni pokal na Pokljuki, ki se bo po pričakovanjih in v skladu z načrti znova vrnil v sezoni 2018/19.

Prihodnje leto ni predvidene reprize tekmovanja smučarjev v neolimpijski disciplini telemarku. Krvavec je letos januarja gostil uspešni svetovni pokal v telemark smučanju.

Ne spreglejte