Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
8. 11. 2011,
10.05

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Tina Maze Andrea Massi Ivica Kostelić

Torek, 8. 11. 2011, 10.05

7 let, 12 mesecev

Tina Maze: pred ZDA še z Armanijem in Kostelićem

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V taboru Tine Maze so po ledeniški zaušnici rezultat uvodne tekme nove sezone že odmislili ter se po odpovedi slaloma v Leviju preusmerili na severnoameriško turnejo.

Nova nesoglasja s Smučarsko zvezo Slovenije, do katerih je tokrat prišlo po snemanju radijskega oglasa za Citroën in fotografiranju za taistega pokrovitelja zveze, sta Tina Maze in Andrea Massi kljub vroči krvi "posredovala" svojemu odvetniku. Massi je ob še pristavil, da je zaupanje v predsednika zveze Tomaža Lovšeta izpuhtelo in si zaželel predvsem kakovostne vadbe pred nadaljevanjem sezone. "Odpoved slaloma v Leviju nas ni presenetila, saj vseskozi spremljamo vremensko dogajanje. Dandanes to ni problem. Vreme nas ne more presenetiti, no, razen tistih v Genovi. Na dokončno odpoved smo se hitro odzvali in se oprijeli rezervnega načrta," pojasnjuje Massi, ki se je znova dogovoril za sodelovanje s hrvaško reprezentanco na čelu z Ivico Kostelićem. V družbi z branilcem velikega kristalnega globusa bo Tina trenirala na ledeniku Hintertux, že v nedeljo pa se bo nato odpravila v Združene države Amerike in tako prehitela svoje rojake. Slovenska moška ekipa za hitri disciplini bo denimo v Severno Ameriko potovala šele 16. novembra.

Do naslednje tekme svetovnega pokala ločijo žensko karavano še slabi trije tedni. Dovolj za odpravljanje napak, veliko pa ob čakanju na ugodnejšo povratno informacijo o pripravljenosti. Slednje Tina v Söldnu ni bila deležna, saj je z rezultatom in predvsem s svojim smučanjem krepko zaostala za pričakovanji. "O tekmi smo se zelo natančno pogovorili in jo analizirali. Dejstvo je, da marsikaj ni bilo tako, kot bi moralo biti," se Söldna spominja Massi. "Če me vprašate o njenem trenutnem smučanju, lahko rečem, da je vsaj na oko dobro. To vidim. To sem videl tudi pred leti, ko je bila v Söldnu prav tako slaba. Veliko smo delali. Na ledeniku Mölltal je znova dobila pravi občutek. Slabši rezultat je ni iztiril, saj v našem taboru veliko pozornosti posvečamo tudi psihološki pripavi. To je v osnovi velika pomenkljivost slovenskega športa, saj na tej ravni prepogosto prihaja do podcenjevanja tega področja. To je napaka. Govorimo o najvišji možni tekmovalni ravni. Tekmovalka mora biti 100-odstotna tudi v glavi. Da smo bili na tem področju uspešni, potrjujejo kolajne z največjih tekmovanj, " pravi Massi, ki je v preteklih letih - prav tako na psihološki ravni - prispeval pomemben delež tudi k izkoreninjanju Tinine nezdružljivost s Severno Ameriko. A kljub dejstvu, da se Mazejeva na drugi strani Atlantika počuti bolje kot pred leti, ko jo je že zgolj misel na tamkajšnje tekme in hrano spravljala v slabo voljo, pa Združenih držav Amerike še vedno ni na seznamu držav, v katerih je stopila na oder za zmagovalke na tekmah najvišje ravni. Doslej je bila med najboljšo trojico že v Švici, Italiji, Nemčiji, Sloveniji, Avstriji, Nemčiji, Bolgariji, Kanadi, Franciji in na Češkem ter Švedskem. V ZDA še ne. Nova priložnost se ji ponuja v Aspnu, kjer bi z morebitnimi stopničkami vsekakor potrdila, da jo je v Söldnu od svetovnega vrha oddaljil zgolj slab dan.

Ne spreglejte