Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
19. 2. 2015,
10.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Zlata lisica Tina Maze Andrea Massi

Četrtek, 19. 2. 2015, 10.50

8 let

Tina Maze magnet za 40 tisoč navijačev?

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Organizatorji tradicionalne Zlate lisice ob koncu tedna na Mariborskem Pohorju pričakujejo pravo invazijo navijačev.

Vrnitev Zlate lisice, ki se je morala zaradi visokih temperatur lani preseliti na Gorenjsko, v Maribor, vodilni položaj Tine Maze v skupnem seštevku svetovnega pokala in njene odlične predstave na svetovnem prvenstvu v Beaver Creeku obetajo dober obisk tekem za 51. Zlato lisico. "Ocene so vedno nehvaležne. A če sodimo po predlanski izvedbi in velikem zanimanju, bi se po najbolj optimističnih podatkih lahko približali 20 tisoč gledalcem na vsaki tekmi," ocenjuje tiskovni predstavnik mariborskih tekem Uroš Mencinger, ki ima te dni polne roke dela z zadnjimi pripravami.

Kot je pojasnil, ob številnih navijačih in kar 350 novinarjih pričakujejo tudi kar nekaj visokih gostov. V soboto bosta tako v mesto ob Dravi prišla predsednik vlade Miro Cerar in srbski premier Aleksandar Vučić, ki je na obisku v Sloveniji, v nedeljo pa bo v ciljni areni svojo zastavo razprostrl predsednik države Borut Pahor.

"Občinstvo obrniti sebi v prid!"

"Zlata lisica je vedno nekaj posebnega tudi zaradi navijačev. Čeprav veš, da od tebe veliko pričakujejo, pa osebno tega nikoli nisem čutila kot breme. Ne, navijači so plus. Dajo ti pozitivno energijo. Tokrat jo bom potrebovala še toliko bolj, saj sta mariborski tekmi prvi po vrnitvi iz ZDA," o navijaškem vrvežu, ki jo čaka pod Pohorjem, razmišlja prva zvezdnica domače reprezentance in največji magnet za gledalce Tina Maze.

S tem se strinja tudi vodja njene ekipe Andrea Massi. "Domačo tekmo in domače občinstvo je treba obrniti sebi v prid. Vem, Tino bi želeli vsi pozdraviti, na progi bo zelo glasno, zaradi česar se je po radijski zvezi težje pogovarjati. A to je del tega šova. Ta tekma je prava. Včasih sem nanjo gledal nekoliko drugače, saj me je motilo, da so v slovenskem smučanju vsi osredotočeni zgolj na Zlato lisico. Po Tinini zmagi 2013 pa sem videl to navdušenje," razmišlja Massi, vodja Team to aMaze, ki se bo na Štajersko preselil iz Trbiža oziroma Kranjske Gore.

Ne spreglejte