Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sobota,
24. 10. 2015,
12.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sölden alpsko smučanje Tina Maze

Sobota, 24. 10. 2015, 12.45

8 let

Tina Maze: Kar najhitreje se privadite na novo realnost

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Dolgoletne prve dame slovenskega alpskega smučanja Tine Maze v ciljni areni veleslaloma na ledeniku Rettenbach niso zasrbele noge. "Uživam. To je vse!"

V zadnjih petnajstih letih je Tina Maze na ledeniškem štadionu večino razglabljala o svojih smučarskih predstavah. Te so ji prinesle prve točke v svetovnem pokalu, kar tri zmage in pa tudi nekaj bridkih razočaranj. Tokrat je čustveni koktajl prepustila tekmicam, sama pa se je predala sončnim žarkom ter uživala v smučarski predstavi pred prečudovito kuliso.

"Super je! Sem sproščena in umirjena. Počutim se domače in obdana z znanimi obrazi. V preteklih letih sem bila na tem mestu utrujena po zahtevnem nastopu in prežeta s čustvi, bodisi veseljem bodisi razočaranjem. Tokrat uživam. Prav neumno in smešno bi bilo iskati negativne stvari," je svoje občutke povzela Mazejeva.

Na drugi strani mikrofona

Vseeno povsem brez dela v Söldnu ni. S svojim dolgoletnim pokroviteljem Milko se je namreč dogovorila za snemanje videoprispevkov iz zakulisja svetovnega pokala, tako da se je znašla na drugi strani mikrofona. "Zanimiva izkušnja. Lepo se je pogovarjati z nekdanjimi tekmicami in ljudmi iz ozadja," pravi 32-letna Črnjanka, sicer ena od številnih "manjkajočih zvezdnic" prvega dejanja nove sezone.

"Pred tekmo sem na smučišču srečala Lindsey Vonn. Že z njenim nastopom bi bilo drugače. Manjka tudi Anna Fenninger, manjkam jaz in kopica tistih, ki so se poslovile. A to je naravno. Rodovi se menjajo," razmišlja edina Slovenka z velikim kristalnim globusom

Sporočilo v Slovenijo: Bodite realni

S Tininim umikom pa se je krepko spustila tudi letvica slovenskih pričakovanj. Slovenska reprezentanca nima smučarja, ki bi bil lahko v novi zimi kandidat za serijsko zmagovanje, boj za globuse in ostale podvige, s katerimi je v preteklih letih športno javnost razvajala Tina.

"V življenju je treba biti realen. V času moje kariere smo imeli eno realnost, zdaj se je treba privaditi na novo. Kar najhitreje! Hitreje se bodo navijači privadili, boljše bo za vse," o vrzeli, ki je nastala z njenim umikom, pripoveduje Korošica.

Ne spreglejte