Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 11. 2018,
16.33

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

Natisni članek

Timi Zajc Timi Zajc Wisla smučarski skoki

Četrtek, 15. 11. 2018, 16.33

5 let, 5 mesecev

Timi Zajc

Mladenič nima pred očmi tega, da bi moral biti vlečni konj slovenske ekipe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17
Timi Zajc | Timi Zajc je bil v poletnem delu velike nagrade najbolj razpoložen Slovenec. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Timi Zajc je bil v poletnem delu velike nagrade najbolj razpoložen Slovenec.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Komaj 18-letni smučarski skakalec Timi Zajc, ki je lani v Wisli doživel prvenec v svetovnem pokalu, je bil poleti najboljši v slovenski vrsti na tekmah velike nagrade. Selektor Gorazd Bertoncelj je zanj dejal, da je skoke v zadnjem obdobju še izboljšal, tako da je Zajc v zgolj eni sezoni napredoval od debitanta do enega od adutov.

smučarski skoki
Sportal Prvi v ogenj skakalci, razrešena še zadnja neznanka v skakalnem taboru

"Menim, da sem zadržal formo, ki sem jo imel poleti, nekaj pa smo še nadgradili. Dobili smo tudi nekaj nove, še boljše opreme, tako da upam, da bom poletne rezultate prenesel tudi v zimsko sezono," je dejal mladi skakalec pred odhodom na Poljsko, kjer je lani kot debitant doživel veliko razočaranje, saj je bil v kvalifikacijah uspešen, na tekmi pa nato diskvalificiran zaradi neustreznega dresa.

Gorazd Bertoncelj smučarski skoki
Sportal V Janusove čevlje stopil z visokimi cilji #video

Bolje pripravljen kot lani

"Tisto diskvalifikacijo sem hitro pozabil. Imel sem nekaj smole in tudi še premalo znanja. To se ti lahko zgodi na vsaki tekmi, a zdaj se bom znal takšnim situacijam lažje izogniti. V Wislo grem bistveno bolje pripravljen kot lani, ko je bila to zame prva tekma svetovnega pokala. Letos celoten proces že poznam, poletno formo smo v zadnjih dveh mesecih še nadgradili," je zatrdil skakalec SSK Ljubno in priznal, da so pričakovanja pred letošnjo zimo po uspešnem poletju višja kot lani.

"V Wislo grem bistveno bolje pripravljen kot lani, ko je bila to zame prva tekma svetovnega pokala. Letos celoten proces že poznam, poletno formo smo v zadnjih dveh mesecih še nadgradili." | Foto: Vid Ponikvar "V Wislo grem bistveno bolje pripravljen kot lani, ko je bila to zame prva tekma svetovnega pokala. Letos celoten proces že poznam, poletno formo smo v zadnjih dveh mesecih še nadgradili." Foto: Vid Ponikvar

Jernej Damjan
Sportal Jernej Damjan ne želi še enega "boja za preživetje"

Na prve tekme z mirno glavo

"Mislim, da je poletna sezona vseeno neki pokazatelj forme. Na primer: Poljaki zadnje sezone dobro skačejo tako poleti kot pozimi. Mislim, da grem na prve tekme lahko z mirno glavo," je o pričakovanjih dejal Zajc, ki posebnih rezultatskih ciljev pred sezono nima: "Imam željo, da bi bil čim višje, rezultatskih ciljev pa ne. Rad bi bil na tekmi sproščen, rad bi se izognil miselnosti, da zdaj je pa tekma, zato mora biti nekaj drugače. Rad bi prikazal svoje najboljše skoke."

Timi Zajc | Foto: Sportida Foto: Sportida

Zajc je kljub odpadlim pripravam v Innsburcku pretekli teden - skakalcem jo je zagodel premočan veter - miren, zelo dobro je opravil tudi zadnji trening na ledeni smučini v Planici: "Po planiškem treningu sem bil zelo zadovoljen, zato grem res lahko zelo sproščeno v tekme. Lani je bila to moja prva tekma v svetovnem pokalu, bil sem malo preveč živčen, letos ves ta cirkus že poznam. Mislim, da bom letos posegal višje kot lani, rad bi se držal svetovnega pokala in skakal med najboljšo petnajsterico."

Žak Mogel smučarski skoki
Sportal Slovenski najstnik, ki bo v petek vstopil v novo dimenzijo

Vsak skače zase

Mladi skakalec se s tem, da je glede na poletno sezono postal številka 1 v reprezentanci, ne obremenjuje. "O tem sploh ne razmišljam, saj treniram zase. Nimam pred očmi tega, da bi moral biti vlečni konj ekipe, saj na skakalnici vsak skače sam in treba je pokazati svoje najboljše skoke," je sklenil Zajc in dodal, da skakalnico bolje pozna kot lani, saj so bili Slovenci poleti tam tudi na pripravah: "Če se ne bom prebil v finale, bom Poljsko zapustil nezadovoljen."

Preberite še:

Peter Prevc
Sportal Prave umirjenosti pri Petru Prevcu še ni #intervju
Richard Freitag
Sportal Še malo in bo nazaj veliki tekmec Petra Prevca

 

Ne spreglejte