Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
1. 6. 2021,
9.19

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,86

1

Natisni članek

Aleksander Aamodt Kilde Lara Gut-Behrami Petra Vlhova svetovni pokal Peking 2022 Peking 2022 Mikaela Shiffrin Mikaela Shiffrin

Torek, 1. 6. 2021, 9.19

2 leti, 10 mesecev

MIKAELA SHIFFRIN

Sveže oddana Shiffrinova po nove mejnike

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,86

1

Mikaela Shiffrin | Foto Guliver Image

Foto: Guliver Image

Ameriška smučarska zvezdnica Mikaela Shiffrin bo po prehodni sezoni znova merila proti najvišjim ciljem. Tako v svetovnem pokalu kot na olimpijskih igrah v Pekingu. Kot vse kaže, tudi z novo oporo – partnerjem Aleksandrom Aamodtom Kildejem.

Čeprav je v pretekli zimi postala svetovna prvakinja v kombinaciji, osvojila skupno kar štiri kolajne na svetovnem prvenstvu v Cortini d'Ampezzo, slavila tri zmage na tekmah svetovnega pokala, še sedemkrat stala na odru za zmagovalke ter prejela srebrni kolajni v slalomskem in veleslalomskem seštevku, je Mikaela Shiffrin zagotovo ena od smučark, od katerih gre pred sezono 2021/22 pričakovati napredek. Pretekla zima je bila za Američanko posebna. V pripravljalnem obdobju se je posvečala predvsem tehničnima disciplinama, očetova tragična smrt iz februarja 2020 pa je omajala njen tekmovalni fokus.

Toda že s sanjskim zaključkom sezone je nakazala, da se približuje svoji pravi tekmovalni podobi. Po četrtem mestu na veleslalomu na Kronplatzu (26. 1.) je namreč nastopila še na enajstih tekmah in se vselej zavihtela med najboljšo trojico. Med drugim je poznejši zmagovalki skupnega seštevka svetovnega pokala Petri Vlhovi speljala tudi domačo slalomsko zmago v Jasni.

Mikaela Shiffrin še zdaleč ni rekla zadnje besede v belem cirkusu. | Foto: AP / Guliverimage Mikaela Shiffrin še zdaleč ni rekla zadnje besede v belem cirkusu. Foto: AP / Guliverimage

Svoje šampionske namere je nato potrdila tudi s pomladno smučarsko aktivnostjo. Z ameriško reprezentanco je namreč dodobra podaljšala smučarske treninge in se v središču Mammoth Mountain posvečala tudi superveleslalomu. V prihodnje želi namreč znova pogledovati proti hitrim disciplinam, zagotovo pa bo primat poskušala prevzeti v slalomu. Posledično Vlhovo in Lario Gut čaka nova, pravzaprav stara konkurenca v boju za veliki kristalni globus.

Shiffrinova je sicer v svoji karieri trikrat slavila zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala. V svoji vitrini pa ima še osem malih globusov. Ob uspehih na velikih tekmovanjih (tri kolajne na OI, 11 na SP) velja izpostaviti še neverjetnih 69 zmag na vsega 192 tekmah svetovnega pokala. S tem je letos na večni lestvici že preskočila Marcela Hirscherja, pred njim pa sta le Ingemar Stenmark (86 zmag) in Lindsey Vonn (82).

Če veš, veš …

Kar nekaj zvezdniškega prahu je v smučarsko obarvanih medijih dvignila tudi naznanitev novega smučarskega parčka. Tako kot že pred leti, ko je bil njen partner francoski reprezentant Mathieu Faivre. Novi partner prihaja iz norveškega tabora. "Če veš, pač veš," je fotografije s Shiffrinovo označil zadnji norveški dobitnik velikega globusa Aleksander Aamodt Kilde, ki se na bele strmine vrača po januarski poškodbi in ponesrečeni sezoni.  
 
Neja Dvornik
Sportal Pri 20 letih na pragu slovesa?
Žan Kranjec
Sportal Magoni in več kot 3,3-milijonski proračun čez novo sito
Meta Hrovat
Sportal Vrag je vzel šalo: Zlata lisica v boju za preživetje
Rudolf Nierlich
Sportal Smučarska tragedija v slovenskih očeh
Paralelna tekma
Sportal Paralelna tekma je preživela, kombinacija ne
 
Ne spreglejte