Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 2. 2021,
13.50

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,82

1

Natisni članek

Meta Hrovat Maruša Ferk Ilka Štuhec Ilka Štuhec Ester Ledecka Mikaela Shiffrin Mikaela Shiffrin Lara Gut svetovno prvenstvo Cortina d'Ampezzo 2021 Cortina d'Ampezzo 2021

Torek, 9. 2. 2021, 13.50

3 leta, 2 meseca

Cortina d'Ampezzo, svetovno prvenstvo, superveleslalom (ž)

Lara Gut-Behrami in tekmice izgubljene v megli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,82

1

Lara Gut-Behrami | Lara Gut-Behrami je dobila štiri od letošnjih petih superveleslalomov. Na svetovnih prvenstvih je osvojila pet kolajn, zlata še ne. | Foto Guliver Image

Lara Gut-Behrami je dobila štiri od letošnjih petih superveleslalomov. Na svetovnih prvenstvih je osvojila pet kolajn, zlata še ne.

Foto: Guliver Image

Tudi drugi dan svetovnega prvenstva v alpskem smučanju v Cortini d'Ampezzo ni postregel s prvo končno odločitvijo. Če je v ponedeljek organizatorjem izvedbo ženske kombinacije preprečil novozapadli sneg, je za odpoved torkovega superveleslaloma poskrbela megla.

ted ligety
Sportal Slovo veleslalomskega kavboja

Več kot 90 minut je trajalo prestavljanje štarta ženskega superveleslaloma. Organizatorjem je sicer uspelo odstraniti velike količine novozapadlega snega. V ciljni areni je posijalo celo sonce. Toda nad progo Olimpia delle Tofane se je zgrnil gost pas megle. Sprva je vodstvo tekmovanja tekmo poskušalo rešiti s selitvijo na nižji oziroma nadomestni štart. A ker so se razmere z vidljivostjo vmes še poslabšale, je uro in pol po predvidenem prvotnem štartu sledila nova odpoved. Že tretja na SP 2021, kjer kolajne še naprej ostajajo brez novih lastnikov. Usoda tekme zdaj še ni dokončno znana. Odločitev bo padla popoldne. Kot možen nadomestni termin se ponuja sreda.

Prva favoritinja je Lara Gut-Behrami

Žensko superveleslalomsko preizkušnjo in s tem tudi prvenstvo bi sicer morala odpreti Italijanka Marta Bassino. S številko sedem naj bi nastopila vodilna v seštevku discipline v svetovnem pokalu, prerojena Lara Gut-Behrami, ki je na svetovnih prvenstvih osvojila pet kolajn, a zlata še nima. Švicarka je na zadnjih štirih superveleslalomih vselej zmagala, le na uvodni tekmi sezone je slavila češka dvoživka Ester Ledecka. Gut-Behramijeva bo torej, ko bodo vremenske razmere to dovoljevale, prva favoritinja. 

Cortina megla | Foto: AP / Guliverimage Foto: AP / Guliverimage

Naslov prvakinje iz Aareja sicer brani Američanka Mikaela Shiffrin, ki v tej zimi v hitrih disciplinah še ni tekmovala. Na tekmo pa so prijavljene tudi tri Slovenke. Na nastop je ob Maruši Ferk in Meti Hrovat tokrat zaman čakala Ilka Štuhec, ki je v ponedeljek po dveh tednih znova stala med vrati in opravila trening. Za Štajerko naj bi bila preizkušnja pomembna predvsem za samozavest in občutek tekmovalnosti. Njena glavna tekma je namreč na sporedu v soboto, ko bo znova branila naslov svetovne prvakinje v smuku.

Že tri prestavljene tekme

Prvi komplet odličij na svetovnem prvenstvu v Cortini d'Ampezzo bi sicer morali podeliti že v ponedeljek, a so zaradi slabih vremenskih razmer alpsko kombinacijo za dekleta prestavili na prihodnji ponedeljek (15. februarja). Prav danes bi morali v superveleslalomu tekmovati tudi moški, a je do zamika prišlo že dan pred tem. Novi termin? Četrtek ob 11.30. Boj za snežinke FIS se bo tako v Dolomitih, kjer veljajo strogi ukrepi za zajezitev širjenja novega koronavirusa, začel s sredino moško kombinacijo, na kateri bosta ob srebrnem z zadnjega prvenstva Štefanu Hadalinu nastopila še Martin Čater in Miha Hrobat.

Cortina d'Ampezzo, svetovno prvenstvo, superveleslalom (ž)

 

Preberite še:

Tina Maze
Sportal Da se ne bi vrnili v dobo pred Tino Maze
Stefan Abplanalp
Sportal Mož, ki želi Ilki pokazati pot do tretjega zlata
vreme sneg Cortina d'Ampezzo
Sportal Žal prva odpoved, v nevarnosti tudi torkov spored
Ilka Štuhec
Sportal Štuhčeva spet "med vrati", v torek načrtuje nastop na superveleslalomu
Sportal "Želim pobirati kolajne na najvišji ravni"
Ne spreglejte