Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 3. 2022,
12.31

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52

1

Natisni članek

Lara Logar Nika Prevc Nika Prevc Taja Bodlaj Jerneja Repinc Zupančič

Sobota, 5. 3. 2022, 12.31

2 leti, 1 mesec

mladinsko svetovno prvenstvo, zakopane, ekipna tekma (ž)

Slovenke so se v boju za naslov svetovnih prvakinj poigrale s tekmicami

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52

1

ekipna tekma mladinsko svetovno prvenstvo | Slovenske smučarske skakalke se veselijo prepričljivega naslova svetovnih mladinskih prvakinj. | Foto SloSki

Slovenske smučarske skakalke se veselijo prepričljivega naslova svetovnih mladinskih prvakinj.

Foto: SloSki

Novo veselje na svetovnem mladinskem prvenstvu v smučarskih skokih na srednji skakalnici v Zakopanah. Jerneja Repinc Zupančič, Lara Logar, Taja Bodlaj in Nika Prevc so osvojile naslov ekipnih mladinskih svetovnih prvakinj. Najbližje zasledovalke Japonke so prehitele za 104,5 točke, tretje Nemke pa so zaostale že 123,5 točke. Za Prevčevo je to druga zlata kolajna, pred dnevi je postala svetovna prvakinja na posamični tekmi, Bodlajeva pa je takrat osvojila srebro.

Nika Prevc
Sportal Fantastični mladi Slovenki: Nika Prevc zlata, Taja Bodlaj srebrna!

Tekmo je za Slovenijo, ki je bila nesporna favoritinja tekmovanja, odprla Jerneja Repinc Zupančič iz NSK Tržič FMG in je s 93,5 metra zaostala zgolj za Avstrijko Julio Mühlbacher, ki je skočila 96 metrov. Že po skoku Lare Logar iz SK Zagorje, ki je pristala pri 90,5 metra pa so naše prevzele vodstvo. Mladinska svetovna podprvakinja iz NSK Tržič FMG, Taja Bodlaj, je skočila v tretji skupini 98 metrov in prednost naših je bila pred zadnjo skupino še večja. Mladinska svetovna prvakinja iz SK Triglav Kranj, Nika Prevc, je nato s 105,5 metra deklasirala tekmice in naše odpeljala daleč od konkurence. Po prvi seriji so imele Slovenke 431,9 točke, Japonke 392,7 in Nemke 392,1 točke, so zapisali pri Smučarski zvezi Slovenije.

V finalu le še povečale prednost

V finalni seriji je, podobno kot na posamični tekmi, odlično skočila Repinc Zupančičeva, ki je pristala pri 101 metru, Logarjeva je doskočila pri 91 metrih, najboljša v svoji skupini je bila tokrat Bodlajeva z 99,5 metra, Prevčeva pa je s 103,5 metra še enkrat dokazala, da je daleč najboljša mladinka na svetu v tem trenutku. Danes je imela 35,7 točke več od druge najboljše posameznice tekice Repinc Zupančičeve, v rahlem sneženju v Zakopanah pa je Bodlajeva imela četrti posamični rezultat.

Slovenke so skupno zbrale 888,5 točke, srebrne Japonke 784 točk, bronaste Nemke pa 765 točk. Po Kanderstegu 2018 je to drugi ekipni naslov naših mladih skakalk, v Švici so bile v ekipi Jerneja Brecl, Nika Križnar, Katra Komar in Ema Klinec.

Nika Križnar
Sportal Nove dvojne slovenske stopničke v Lillehammerju!
Nika Križnar
Sportal Nika Križnar še povečala prednost na turneji, Urša Bogataj tik pod stopničkami
Ne spreglejte