Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 2. 2020,
16.18

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27

Natisni članek

Nika Vindišar Nina Zadravec Lea Einfalt SP v biatlonu biatlon

Petek, 14. 2. 2020, 16.18

4 leta, 2 meseca

SP V BIATLONU 2020 (ŽENSKI ŠPRINT)

Drugo zlato na Norveško, Einfaltovi točke, dve Slovenki na zasledovanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27
Lea Einfalt | Lea Einfalt je poskrbela za prve slovenske ženske točke svetovnega pokala v tej biatlonski sezoni, na svetovnem prvenstvu v Anterselvi se je na šprinterski tekmi prebila na 29. mesto. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Lea Einfalt je poskrbela za prve slovenske ženske točke svetovnega pokala v tej biatlonski sezoni, na svetovnem prvenstvu v Anterselvi se je na šprinterski tekmi prebila na 29. mesto.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Zmagovalka ženskega šprinta na biatlonskem svetovnem prvenstvu v Anterselvi je Marte Olsbu Roeiseland, ki je Norveški pritekla in pristreljala še drugo zlato odličje. S 7,5 kilometra teka in dvema strelskima postankoma je odlično opravila tudi Lea Einfalt, ki je zasedla 29. mesto in vknjižila tudi prve točke svetovnega pokala v tej sezoni. Na zasledovalno tekmo se je uvrstila tudi Nika Vindišar s 46. mestom, Nina Zadravec pa je bila 78.

Marte Olsbu Roeiseland je bila kljub enemu zgrešenemu strelu na koncu za 6,8 sekunde hitrejša od srebrne in strelsko brezhibne Američanke Susan Dunklee, bronasto odličje je osvojila Čehinja Lucie Charvatova (+ 21,3/1).  

Einfaltova med najboljšo trideseterico

Slovenske barve so ob odsotnosti obolele Polone Klemenčič branile Lea Einfalt, Nina Zadravec in Nika Vindišar (98). Dobro se je odrezala prva, ki se je z enim zgrešenim strelom na prvem postanku in 1:20,7 zaostanka za zmagovalko uvrstila na 29. mesto in poskrbela za prve točke v svetovnem pokalu za slovensko žensko reprezentanco. V biatlonu svetovna prvenstva štejejo tudi za točke svetovnega pokala. Te je za malo zgrešila Vindišarjeva, ki se je z dvema kazenskima krogoma uvrstila na 46. mesto (+ 1:46,6) in bo v nedeljo nastopila na zasledovalni tekmi, Zadravčeva pa je današnjo tekmo s tremi napakami na strelišču in zaostankom 3:07,6 končala na 78. mestu. 

Stopničke so zasedle Susan Dunklee, Marte Olsbu Roeiseland in Lucie Charvatova.  | Foto: Reuters Stopničke so zasedle Susan Dunklee, Marte Olsbu Roeiseland in Lucie Charvatova. Foto: Reuters

Včeraj se je učila, danes udarila s polno močjo

"Res sem zelo vesela današnjih točk. V tekmo sem šla zelo osredotočeno in umirjeno. Včeraj sem že dobila nekaj koristnih informacij o strelišču in tempu na progi, tako da sem poskušala danes to, kar sam se včeraj naučila, čim bolje unovčiti na tekmi. Mislim, da mi je kar uspelo. Zelo sem vesela, da sem prišla tudi na nedeljsko zasledovalno tekmo, to bo moja prva malce daljša, kar je zame samo dobro. Štiri streljanja, se že veselim. Upam, da bom čim bolje unovčila štartni položaj in šla še bolj proti vrhu," je bila po prvi uvrstitvi med trideseterico, odkar je biatlonka zadovoljna Einfaltova.

Nika Vindišar: Vedno do zdaj, ko sem si zastavila neki cilj, je bil to dodaten pritisk in se je vse podrlo. Bomo videli. | Foto: Grega Valančič/Sportida Nika Vindišar: Vedno do zdaj, ko sem si zastavila neki cilj, je bil to dodaten pritisk in se je vse podrlo. Bomo videli. Foto: Grega Valančič/Sportida

Vindišarjeva prvič na zasledovanju

Tudi Vindišarjevi je uspel dosežek kariere: "Presenečenje? Prvič sem se uvrstila na zasledovalno preizkušnjo. S tekmo nisem tako zelo zadovoljna, lahko bi zadela še tista dva strela, ki sta bila res zgrešena povsem nesmiselno. A rezultat je čisto super. Za nedeljo puščam vse odprto. Vedno do zdaj, ko sem si zastavila neki cilj, je bil to dodaten pritisk in se je vse podrlo. Bomo videli."

Einfaltova in Vindišarjeva sta vzdušje na SP sicer doživeli že v četrtek, ko sta nastopili v mešani štafeti.

Slovenski navijači, teh je ob promociji SP Pokljuka 2021 v Italiji kar nekaj, pa že čakajo soboto. Takrat bo na sporedu moški sprint na 10 kilometrov, tudi z Jakovom Fakom, ki ob dobrem streljanju in materialu nedvomno spada v širši krog tekmovalcev, ki se lahko potegujejo za najvišja mesta.

Svetovni pokal, skupno (po 14. od 24 tekem):

1. Dorothea Wierer (Ita)                    545
2. Tiril Eckhoff (Nor)                      524
3. Hanna Oeberg (Šve)                       479
4. Denise Herrmann (Nem)                    459
5. Marte Olsbu Roeiseland (Nor)             441
6. Justine Braisaz (Fra)                    389
7. Julia Simon (Fra)                        385
8. Ingrid Landmark Tandrevold (Nor)         384
9. Paulina Fialkova (Slk)                   378
10. Lisa Vittozzi (Ita)                      363
...
78. Lea Einfalt (Slo)                         12

 

Preberite še:

Klemen Bauer
Sportal Brez Jakova Faka daleč zadaj: Slovenci prehiteli le štiri
Slovenska biatlonska reprezentanca 2019/20
Sportal Optimistični Slovenci po medaljo 1.600 metrov nad morjem
Ne spreglejte