SiolNET. Sportal Zimski športi
0,39

termometer

  • Messenger
  • Messenger
IZ SLOVENSKEGA SMUČARSKEGA TABORA

Sneg kliče tudi Slovence

0,39

termometer

Štefan Hadalin | Štefan Hadalin je na smučeh nazadnje stal 12. marca. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida
Štefan Hadalin je na smučeh nazadnje stal 12. marca. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Večji del slovenske smučarske reprezentance ni sledil kaninski poti Ilke Štuhec in Mete Hrovat, a se bo vseeno v kratkem vrnil na sneg, in sicer na avstrijskih ledenikih Hintertux in Mölltal.

Potem ko je alpski odbor pritrdil predlogom strokovnega sveta, bo novo smučarsko strukturo z vsemi pripadajočimi programi in proračunom v prihodnjem tednu potrdil še zbor panoge za alpsko smučanje pri SZS. Kmalu zatem bodo trenerji in tekmovalci v podpis dobili pogodbe. Priprave na novo sezono vseeno že potekajo, v juniju pa se bodo vsi tekmovalci, ki so se v zadnjem obdobju osredotočali na kondicijsko vadbo, preselili tudi na sneg.

Že v nedeljo naj bi se na avstrijski ledenik Hintertux podala ženska ekipa za tehnični disciplini pod vodstvom novega odgovornega trenerja Sergeja Poljšaka. Moški šef Klemen Bergant bo z Žanom Kranjcem in Štefanom Hadalinom počakal na odprtje ledenika Mölltal, tako da prvi delovni dan na snegu načrtuje 8. junija. Na smuči bodo po skoraj trimesečnem premoru stopili tudi smukači, prav tako pa si lahko prve kilometre na snegu že junija obetajo člani mlajših ekip.

Ana Bucik je v zadnjem obdobju večkrat obiskala domači Kanin. V kratkem jo v Avstriji čakajo pravi treningi. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Ana Bucik je v zadnjem obdobju večkrat obiskala domači Kanin. V kratkem jo v Avstriji čakajo pravi treningi. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

V vodstvu reprezentanc te dni skrbijo za vse dokumente za prestop meje in namestitev, ob tem pa upajo, da se bodo lahko poleti udeležili tudi treningov v Švici, medtem ko so vadbo v Čilu in Argentini črtali iz svojih programov.

Treninge na ledenikih pa s svojima štaboma načrtujeta tudi Ilka Štuhec in Meta Hrovat, za katerima je sicer že kar nekaj smučarskih dni na Kaninu.

Slovenska smučarska reprezentanca 2020/21

Ženske

Ekipa svetovnega pokala

Tina Robnik, Ana Bucik in Neja Dvornik

Samostojni ekipi
Meta Hrovat in Ilka Štuhec

Ekipa evropskega pokala/c ekipa
Nika Tomšič, Rebeka Oblak, Žana Ciglič, Nika Murovec, Anja Oplotnik, Jera Kompan, Lina Knific in Nina Drobnič.
Moški

Tehnični disciplini

Žan Kranjec in Štefan Hadalin

Hitri disciplini
Martin Čater, Miha Hrobat, Boštjan Kline in Klemen Kosi.

Ekipa evropskega pokala/c ekipa
Borut Božič, Nejc Naraločnik, Martin Križaj, Rok Ažnoh, Žiga Zupan Oreškovič, Jakob Anderlič in Anže Adamek.
Alexis Pinturault Sportal Koronavirus bi lahko grobo zarezal v smučarski koledar Ilka Štuhec Sportal Smučarji brez svetovnega prvenstva? Tina Maze Sportal Koristna šola Tine Maze Mikaela Shiffrin Sportal Shiffrinova se ne bo selila  

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin