Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 4. 2022,
17.53

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,62

5

Natisni članek

novoletna turneja smučarski skoki

Četrtek, 21. 4. 2022, 17.53

2 leti

od sezone 2023/24 novoletna turneja štirih skakalnic

Smučarske skakalke od sezone 2023/24 z novoletno turnejo štirih skakalnic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,62

5

Zlati orel novoletna turneja | Smučarske skakalke bodo v sezoni 2023/24 prvič nastopale na turneji štirih skakalnic. | Foto Sportida

Smučarske skakalke bodo v sezoni 2023/24 prvič nastopale na turneji štirih skakalnic.

Foto: Sportida

Potem ko so pred tednom dni pri Mednarodni smučarski zvezi (FIS) sporočili, da bodo priložnost na letalnicah v naslednji sezoni dobile tudi smučarske skakalke, se v kratkem obeta še ena novost v ženskih smučarskih skokih. Po zgledu moških kolegov bodo v sezoni 2023/24 dobile svojo novoletno turnejo štirih skakalnic. Ta bo v terminu, ki sta si ga za prihodnjo sezono s silvestrsko turnejo zagotovila Ljubno ob Savinji in Beljak.

Vikersund
Sportal Odpirajo se vrata: v naslednji sezoni bodo letela tudi dekleta!

Nemška in avstrijska smučarska zveza sta se o novoletni ženski turneji že dogovorili z odgovornimi pri FIS. "Še eno leto, potem pa jo bomo končno dočakali. V sezoni 2023/24 bo prvič potekala ženska novoletna turneja štirih skakalnic," so zapisali na uradni spletni strani avstrijske smučarske zveze.

Vse podrobnosti novoletne turneje, ki bo potekala po zgledu moške, še niso določene. A prvotni načrt predvideva, da bodo smučarske skakalke turnejo začele v Garmisch-Partenkirchnu, in sicer na isti dan, ko bodo skakalci že 72. turnejo odprli v Oberstdrofu.

Druga postaja skakalk bo Oberstdorf, kjer bodo tekmovale na novega leta dan, nato pa sledi selitev v Avstrijo. Ni še jasno, ali bodo tudi tam tekmovale na istih napravah kot moški, saj je v igri več različic. Ne glede na to, kje bo avstrijski del, "si bomo prizadevali za dolgoročno vzpostavitev kakovostne serije dogodkov, primerljive moški novoletni turneji," so še dodali pri avstrijski zvezi.

Kaj novost - novoletna turneja štirih skakalnic - pomeni za Ljubno ob Savinji, ki je v pretekli sezoni tekmi prvič gostilo v prestižnem novoletnem terminu? | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Kaj novost - novoletna turneja štirih skakalnic - pomeni za Ljubno ob Savinji, ki je v pretekli sezoni tekmi prvič gostilo v prestižnem novoletnem terminu? Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Kdaj bo na sporedu Ljubno ob Savinji?

Novost, ki se bo na koledarju svetovnega pokala za ženske znašla v sezoni 2023/24, pomeni, da slovensko prizorišče Ljubno ob Savinji ne bo obdržalo tako želenega novoletnega termina. Skakalke so v končanem tekmovalnem obdobju na Ljubnem prvič tekmovale zadnji dan starega in prvi dan novega leta na tako imenovani "mini silvestrski turneji". 

Ljubno ob Savinji bo v prihodnji sezoni pri organizaciji silvestrske turneje združilo moči z Beljakom, predvideno je, da vsako prizorišče gosti dve tekmi, vprašanje pa je, kako bodo prizorišči v koledar vključili v sezoni 2023/24, ko bo prvič novoletna turneja.

Preberite še:

Mika Kojonkoski
Sportal Mika Kojonkoski se vrača v finske skoke
Ne spreglejte