Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 10. 2023,
18.17

Osveženo pred

6 mesecev, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31

Natisni članek

Nika Križnar Nika Križnar Ema Klinec Ema Klinec Anže Lanišek Anže Lanišek Timi Zajc Timi Zajc smučarski skoki

Nedelja, 8. 10. 2023, 18.17

6 mesecev, 4 tedne

smučarski skoki, grand prix, klingenthal, mešana ekipna tekma

Slovenski kvartet tik pod stopničkami: Šola za naprej

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31
Ema Klinec | Slovenci so zasedli četrto mesto. | Foto Sportida

Slovenci so zasedli četrto mesto.

Foto: Sportida

Slovenski smučarski skakalci Ema Klinec, Timi Zajc, Nika Križnar in Anže Lanišek so na zadnji tekmi grand prixa v nemškem Klingenthalu ostali brez stopničk. Po prvi seriji tekme mešanih ekip so si z Japonci delili tretje mesto, na koncu pa so bili četrti (919 točk). Zanesljive zmage so se veselili Nemci (976,2) pred Japonci (932) in Avstrijci (223,1).

Slovenski kvartet je v prvi seriji prikazal štiri zelo solidne skoke. Ema Klinec je pristala pri 122 metrih, Timi Zajc je bil najdaljši s 132,5 metra, Nika Križnar je skočila 123 metrov, Anže Lanišek pa kot naš zadnji 126 metrov, a podobno kot Križnarjeva v težjih razmerah kot na začetku serije.

Slovenija si je po polovici tekme s 439,1 točke delila tretje mesto z Japonsko, vodilna Nemčija, ki so jo zastopali Selina Freitag, Martin Hamann, Katharina Schmid in Andreas Wellinger, je zbrala 462,1 točke, druga je bila Avstrija.

V finalni seriji je Ema Klinec skočila pol metra manj kot v prvi seriji, kar je naše potisnilo na četrto mesto. Zajc je v finalni seriji pristal pri 123 metrih, zaostanek za stopničkami se je povečal na 15 točk za Japonsko, Nemčija je na vrhu imela že skoraj 50 točk prednosti, Avstrija na drugem mestu pa trideset pred Slovenijo.

Timi Zajc je v prvi seriji skočil 132 metrov. | Foto: Grega Valančič/Sportida Timi Zajc je v prvi seriji skočil 132 metrov. Foto: Grega Valančič/Sportida

Dober skok je za konec poletne velike nagrade prikazala Nika Križnar, pristala je pri 128 metrih, Slovenija pa je ostala na četrtem mestu po treh skupinah finalne serije, a zaostanek za Avstrijo, ki je padla na tretje mesto, se je zmanjšal le na slabih šest točk. Japonska je bila 11 točk pred našimi, Nemčija pa že dobrih 50.

Lanišek je dolgo čakal na svoj nastop, saj je odpovedalo zalivanje na zaletišču, naposled pa je le dobil zeleno luč in je pristal pri 129 metrih. S skupno 919 točkami je Slovenija zasedla končno 4. mesto. Avstrija je na tretjem mestu na koncu zbrala 923,1 točke, drugouvrščena Japonska 932,0 točke, zmagovalka Nemčija pa 976,2 točke.

" Vem, da bi bili z lahkoto, če bi naredili skoke kot na posamičnih tekmah, tudi na stopničkah." | Foto: Grega Valančič/Sportida " Vem, da bi bili z lahkoto, če bi naredili skoke kot na posamičnih tekmah, tudi na stopničkah." Foto: Grega Valančič/Sportida

"Če bi naredili skoke kot na posamičnih tekmah, bi bili na stopničkah"

"Za nami je težka tekma. Mislim, da lahko rečem, da sta fanta naredila večji napredek, z Emo pa sva naredili več nekih napak, ki so se kopičile. Mogoče so bile vmes tudi kdaj slabše razmere. Vem, da bi bili z lahkoto, če bi naredili skoke kot na posamičnih tekmah, tudi na stopničkah. Na žalost so se nam stopničke izmuznile. Šola za naprej, upajmo, da bo naslednjič nova priložnost za stopničke. Hvala ekipi, v Klingenthalu smo končali, zdaj pa se vračamo na dolgo pot domov," je po četrtem mestu dejala Križnarjeva.

Slovenske skakalce in skakalke že v sredo čaka nova tekma, saj se bodo pod Šmarjetno goro v Kranju pomerili za državne naslove.

Lovro Kos
Sportal Brez dodatne kvote za slovenske skakalce
Manuel Fettner
Sportal Zadnja posamična zmaga Avstrijcu, Bolgaru skupni seštevek, Slovenci v ozadju
Ema Klinec
Sportal Dvojna slovenska zmaga: Ema Klinec za las ugnala poletno zmagovalko Niko Križnar
Ne spreglejte