SiolNET. Sportal Zimski športi
0,01

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Smrekar kot prvi Slovenec imenovan za zakladnika FIS

0,01

termometer

Enzo Smrekar | Enzo Smrekar  | Foto: SZS
Enzo Smrekar Foto: SZS

Predsednik Smučarske zveze Slovenije Enzo Smrekar je prejel novo priznanje na mednarodnem prizorišču. Prvi mož slovenske zveze za smučarski šport je bil na ponedeljkovi ustanovni seji novega predsedstva v Zürichu kot prvi Slovenec imenovan za zakladnika Mednarodne smučarske in deskarske zveze (FIS).

Na konstitutivni seji predsedstva Fisa so imenovali tudi štiri podpredsednike. To so postali Čeh Roman Kumpost, Japonec Aki Murasato, Italijan Flavio Roda in Finec Martti Uusitalo. Na nedavni skupščini v Milanu je bil švedski poslovnež Johan Eliasch izvoljen za predsednika zveze za polni mandat.

Novi glavni zakladnik mednarodne zveze pa bo poslej Slovenec Enzo Smrekar. Kot so ob tem poudarili v slovenski smučarski zvezi, gre za zelo pomembno funkcijo. Po funkciji bo Smrekar član tudi izvršnega odbora predsedstva Fis in bo predsedoval komisiji za finance.

Doslej Slovenec še ni vodil finančnih zadev krovne mednarodne smučarske organizacije. Pred Smrekarjem je bil pokojni Janez Kocijančič član in nato podpredsednik Fisa. Smrekar je 26. maja na kongresu v Milanu za mesto člana v predsedstvu od 117 možnih prejel kar 113 glasov.

Poleg predsednika in štirih podpredsednikov Fisa je bil v izvršni odbor predsedstva organizacije imenovan še Avstralec Dean Gosper, ameriška smučarka prostega sloga na grbinah Hannah Kearney pa bo v predsedstvu predstavnica športnikov.

Niklas Carlsson je bil imenovan za namestnika generalnega sekretarja federacije. Funkcijo generalnega sekretarja sicer opravlja Michel Vion, nekdanji svetovni alpski smučar, svetovni prvak v kombinaciji iz Schladminga leta 1982.

Člani novega predsedstva Fisa so odobrili tudi splošno 10-odstotno povečanje denarnih nagrad za vse tekme svetovnega pokala, moške in ženske, z začetkom s sezono 2022/23, so sporočili iz Fisa.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin