Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 11. 2021,
14.22

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42

Natisni članek

Marco Schwarz

Sreda, 3. 11. 2021, 14.22

2 leti, 5 mesecev

Poškodba Marca Schwarza

Smola svetovnega prvaka v kombinaciji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42
Marco Schwarz | Marco Schwarz si je danes na treningu slaloma pri Mittersillu strgal prednjo vez levega gležnja. | Foto Guliver Image

Marco Schwarz si je danes na treningu slaloma pri Mittersillu strgal prednjo vez levega gležnja.

Foto: Guliver Image

Letošnji svetovni prvak v kombinaciji, Avstrijec Marco Schwarz bo moral zaradi padca na treningu prisilno počivati več tednov, je sporočila avstrijska smučarska zveza. Šestindvajsetletni Korošec si je danes na treningu slaloma pri Mittersillu strgal prednjo vez levega gležnja, je po pregledu z magnetno resonanco potrdila avstrijska zveza.

Alexis Pinturault
Sportal Borba bo tako huda, da gre po šestih letih na smuk v Kanado

Avstrijec Marco Schwarz, ki je v minuli sezoni svetovnega pokala v alpskem smučanju postal svetovni prvak v kombinaciji in zmagovalec slalomskega seštevka svetovnega pokala, sicer ne potrebuje operacije.

"Če bo terapija potekala brez težav, se bo verjetno lahko čez šest tednov vrnil k treningu smučanja," je za avstrijsko tiskovno agencijo Apo povedal zdravnik Thomas Gstrein.

Marco Schwarz (desno) leta 2019 na zmagovalnem odru ob prvaku Francozu in podprvaku Slovencu. | Foto: Reuters Marco Schwarz (desno) leta 2019 na zmagovalnem odru ob prvaku Francozu in podprvaku Slovencu. Foto: Reuters

Schwarz, ki ga v smučarskih krogih zaradi njegovega priimka spremlja vzdevek ''Blacky'', se lahko pohvali tudi z olimpijsko medaljo. Leta 2018 jo je osvojil v ekipni preizkušnji. Leto pozneje je bil na svetovnem prvenstvu v kombinaciji tretji. Prehitela sta ga Francoz Alexis Pinturault in Slovenec Štefan Hadalin, dve leti pozneje pa se je Avstrijec povzpel na najvišjo stopničko in na svetovnem prvenstvu v Cortini d'Ampezzo prehitel Pinturaulta za štiri stotinke sekunde.

Ilka Štuhec
Sportal Ilka Štuhec priznala: Morala sem se spet najti
Ne spreglejte