SiolNET. Sportal Zimski športi
4,15

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Mladinsko svetovno prvenstvo

Slovenski skakalni upi najboljši na svetu

4,15

termometer

Bor Pavlovčič
Foto: Peter Kastelic

V Park Cityju v ZDA so mladi slovenski skakalni upi Žiga Jelar, Tilen Bartol, Aljaž Osterc in Bor Pavlovčič postali mladinski svetovni prvaki. Naslov ekipnih podprvakov so osvojili Nemci, tretji pa so bili Avstrijci.

Slovenski skakalni šport ima novo medaljo z največjih tekmovanj. Zanjo so poskrbeli mladi smučarji skakalci na ekipni tekmi mladinskega svetovnega prvenstva v Park Cityju v ZDA. Kar se je napovedovalo na treningih in posamični tekmi, se je uresničilo v pravi drami ekipne tekme.

Drama se je končala po željah Slovencev

Za Slovence je najprej skakal Žiga Jelar. Tekmo je odlično odprl in naše z 89,5 metra popeljal v vodstvo, ki ga je nato potrdil najboljši posameznik tekme Tilen Bartol. Slovenijo je na vrhu tudi po tretji skupini prve serije zadržal Aljaž Osterc, ki je v ekipi zamenjal na posamični tekmi diskvalificiranega Roka Tarmana. Vodstvo Slovenije po prvi seriji je z 91,5 metra potrdil Bor Pavlovčič. Slovenci so imeli pred Nemci 9,7 točke naskoka, Avstrijci so zaostajali že skoraj 30 točk.

V finalni seriji je Jelar skočil 86 metrov in pridobil 0,6 točke v primerjavi z Nemci, še bolj pa je z 91,5 metra prednost povečal Bartol, ki je Tima Fuchsa premagal za 6,9 točke. V tretji skupini je Osterc poskrbel za dramo pred zadnjim skokom, saj je proti Felixu Hoffmannu izgubil 9,3 točke in vse se je odločalo z zadnjim, osmim skokom.

Constantin Schmid je s 87 metri vrgel rokavico Pavlovčiču, ki je skočil 90,5 metra. Schmid je dobil kar 12,4 točke pribitka, Pavlovčič pa 1,2 točke odbitka in seštevanje se je začelo. Na koncu je zbir točk pri Slovencih pokazal 932,2 točke, pri Nemcih pa 929,0 točke in slavje slovenskih mladih orlov se je lahko začelo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3224
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin