Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
31. 5. 2016,
9.43

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,30

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Robert Kranjec Jurij Tepeš Anže Lanišek Anže Lanišek Cene Prevc Nejc Dežman Goran Janus Jaka Hvala Matjaž Polak Jani Grilc Nejc Frank

Torek, 31. 5. 2016, 9.43

6 let, 7 mesecev

Prevc, Tepeš ... s približno 60 km/h prileteli v vodo (video)

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,30

Za najboljšimi slovenskimi skakalci je že mesec in pol priprav na novo sezono. Pretekli teden so se mudili na hrvaški obali, kjer pa se niso sončili. Kaj kmalu se bodo preizkusili tudi na mednarodni tekmi.

Anže Lanišek, Peter Prevc, Jurij Tepeš, Robert Kranjec, Cene Prevc, Nejc Dežman in kondicijski trener Matjaž Polak so bili prejšnji teden na pripravah v Medulinu. | Foto: Anže Lanišek, Peter Prevc, Jurij Tepeš, Robert Kranjec, Cene Prevc, Nejc Dežman in kondicijski trener Matjaž Polak so bili prejšnji teden na pripravah v Medulinu.

Medulin se je lani izkazal kot pravi kraj za priprave slovenskih skakalcev pred sezono. Zamenjava okolja je vedno dobrodošla, zato se je strokovno vodstvo naše reprezentance na čelu z Goranom Janusom odločilo, da bodo letos v hrvaško Istro odpotovali kar dvakrat.

Prvič so se v Medulinu znojili prejšnji teden, naslednjič pa se bodo oktobra, ko bo na vrsti zadnji del priprav na zimsko sezono, v kateri bo imela naša skakalna ekipa visoke cilje.

Ob treningih so naši najboljši skakalci našli tudi čas za sprostitev. Socialna omrežja so kar zasuli s posnetki skakanja z višine na Kamenjaku, pri poskusih pa dosegli hitrost približno 60 km/h.

Poglejte si skoka Jurija Tepeša

 

A video posted by Jurij Tepes (@tepesjurij) on

Skok Ceneta Prevca 

 

We ended with a bit less than 60 km/h. How high it is then? #fun #crazy #heartrate #sea #jump

A video posted by Cene Prevc (@cprevc) on

Salta Nejca Dežmana

 

First jump into the sea. #training #camp #croatia

A video posted by Nejc Dežman (@nejcdezman) on

Slovenski skakalci so v polnem ritmu treningov praktično že mesec in pol, čez natanko mesec dni pa jih čaka prva tekma v poletnem obdobju. V Kranju se bo namreč začela poletna sezona skakalnih preizkušenj. Na sporedu bosta tekmi celinskega pokala, na katerih lahko pričakujemo tudi skoke naših najboljših orlov.

Bosta imeli pa ti tekmi posebno noto, saj bodo nekateri slovenski skakalci nastopili z novimi smučmi Petra Slatnarja. Prvo ime novega slovenskega proizvajalca smuči, ki je prevzel Elanovo proizvodnjo, je brez kančka dvoma Peter Prevc, ki si je v soboto vzel čas za odhod v Milano. Tam si je v družbi pomočnika trenerja Janija Grilca ogledal finale lige prvakov med Realom Madridom in Atleticom Madridom, ki je po streljanju enajstmetrovk pripadel prvemu.

 

Just another day as spectator. ✌🖒 #vrhunsko #superfinofajn

A photo posted by Peter Prevc (@pprevc) on

Ljubitelji skokov boste lahko slovenske orle na delu videli že ta konec tedna v Ljubljani v Mostecu, kjer bo v soboto tradicionalna revija skokov, dan pred tem pa se bosta Prevc in druščina preizkusila še na dirkališču.

Ne spreglejte