Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 1. 2024,
15.49

Osveženo pred

3 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,29

Natisni članek

Polona Klemenčič Lena Repinc Živa Klemenčič Anamarija Lampič Anamarija Lampič štafeta biatlon Ruhpolding

Sreda, 10. 1. 2024, 15.49

3 mesece, 2 tedna

Biatlon, Ruhpolding, štafete (ž)

Slovenke močno popravile vtis iz Oberhofa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,29

Vir:SZS

Biatlonska karavana se je preselila v Ruhpolding na Bavarsko, danes pa so dekleta že opravila s štafetno tekmo 4 x 6 kilometrov. Slovenska četverica, Lena Repinc, Polona in Živa Klemenčič ter Anamarija Lampič, je zasedla deveto mesto. Zmagale so Francozinje pred Švedinjami in Nemkami.

Če so Slovenke v Oberhofu štafetno preizkušnjo končale še pred polovico tekme, ko so jih na progi za en krog prehitele Francozinje, so bile danes veliko boljše. Lena Repinc, sestrični Polona in Živa Klemenčič ter Anamarija Lampič so danes v Ruhpoldingu streljale veliko zanesljivejše, imele so le osem poprav in se uvrstile na končno deveto mesto, z dobrimi tremi minutami zaostanka za zmagovalkami.

Francozinje so bile danes najboljše. | Foto: Guliverimage Francozinje so bile danes najboljše. Foto: Guliverimage

Tokrat zelo zanesljivo streljanje

Repinčeva je šla danes prva v ogenj, s prvim streljanjem (leže) opravila brezhibno, na drugem (stoje) pa enkrat popravljala. Poloni Klemenčič je predala 11. mesto, a z vsega 38 sekundami zaostanka za tedaj vodilno Švedsko. Tudi Polona Klemenčič je popravljala le enkrat, njen zaostanek 50 sekund na drugi predaji pa je še vedno pomenil 11. mesto.

Lena Repinc: Tukaj pa je sonce in je takoj bolj veselo ozračje.  | Foto: Grega Valančič/Sportida Lena Repinc: Tukaj pa je sonce in je takoj bolj veselo ozračje. Foto: Grega Valančič/Sportida "Že zjutraj je bil veliko boljši dan kot v Oberhofu. Tam je bila res ponesrečena tekma in še padec. Tukaj pa je sonce in je takoj bolj veselo ozračje. Zato sem šla že na tekmo veliko bolje razpoložena in to se je poznalo," je za Smučarsko zvezo Slovenije povedala najmlajša članica slovenske štafete Lena Repinc.

"Na začetku mi ni uspelo ujeti štafete pred menoj in sem ves čas tekla sama. Leže sem naredila le eno napako in še to po neumnosti. Kljub temu, da sem šla iz strelišča z ostalimi dekleti, sem ostala spet sama. Stoje sem zadela nulo in pridobila dve mesti," je tekmo opisala Polona Klemenčič.

Tega je obdržala tudi Živa Klemenčič, ki pa je morala na drugem strelskem postanku popravljati trikrat. Porabila je vse tri rezervne naboje, da se je izognila kazenskemu krogu.

Ena najboljših predstav Anamarije Lampič

"Za nami je res dober popravni izpit." | Foto: Guliverimage "Za nami je res dober popravni izpit." Foto: Guliverimage Anamarija Lampič pa je v zadnji predaji prikazala eno najboljših predstav v karieri. Zadela je prvih devet tarč, kar bi jo na posamični tekmi uvrščalo v sam vrh, zalomilo pa se ji je pri zadnjem strelu, ki ga je popravila šele s tretjim nabojem. Tako je strelišče zapustila skupaj z Norveško zvezdnico Ingrid Landmark Tandrevold in jo v končnici gladko prehitela. Norvežanke so morale danes celo dvakrat v kazenski krog.

"Za nami je res dober popravni izpit. Vse punce smo imele dober dan, tudi moj strelski nastop je bil dober. Leže nula in stoje en kiks, ki pa sem ga trikrat popravljala, a na srečo uspešno na koncu. Ko sem šla iz strelišča, sem vedela, da so Čehinje že predaleč in sem le tekla skupaj z Ingrid ter jo na koncu prehitela. Vse skupaj je bil tudi dober trening za petek," je bila zadovoljna Lampičeva.

Francozinje spet na vrhu

Zmagale so Francozinje, Lou Jeanmonnot, Jeanne Richard, Sophie Chauveau in Julia Simon so bile s štirimi popravami za 8,7 sekunde hitrejše od Švedinj, ki so streljale izjemno in morale popravljati le trikrat. Tudi tretje Nemke so bile na strelišču odlične (tri poprave), v smučini pa so pridelale 46,7 sekunde zaostanka za zmagovalkami.

Jutri se bodo v Ruhpoldingu pomerile še moške štafete (14.30), v petek bo ženski sprint (14.30), v soboto še moški (14.30), v nedeljo pa se bo tekmovanje na peti postaji letošnjega svetovnega pokala sklenilo z obema zasledovalnima tekmama.

Izidi:

1. Francija        1;08:44,5 (0+4)
(Lou Jeanmonnt, Sophie Chauveau, Jeanne Richard, Julia Simon)
2. Švedska             + 8,7 (0+3)
3. Nemčija              46,7 (0+3)
4. Švica              1:22,3 (0+7)
5. Ukrajina           1:33,6 (0+4)
6. Italija            1:40,7 (0+9)
7. Češka              2:33,1 (0+8)
8. Avstrija           2:37,5 (0+7)
9. Slovenija          3:09,5 (0+8)
(Lena Repinc, Polona Klemenčič, Živa Klemenčič, Anamarija Lampič)

10. Norveška           3:16,0 (2+6)

Preberite še:

Gilonne Guigonnat, Lou Jeanmonnot, Justine Braisaz-Bouchet, Julia Simon
Sportal Slovenke brez uvrstitve, Francozinje so jih prehitele že pred polovico tekme
Norveška štafeta biatlon
Sportal Norvežani še naprej nepremagljivi, kaj pa Slovenci?
Anamarija Lampič
Sportal Lampičeva spet letela po progi in grešila na strelišču, Klemenčičeva se je mučila
Anders Besseberg
Sportal Nekdanjemu biatlonskemu šefu na Norveškem sodijo zaradi korupcije
Ne spreglejte