SiolNET. Sportal Zimski športi
7,93

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slatnar izgubil in takoj pridobil novega tekmeca

7,93

termometer

Anders Fannemel
Foto: Getty Images

V smučarskih skokih ne obstaja le boj med tekmovalci, ampak tudi med proizvajalci skakalne opreme. Verivox se po vsega enem letu poslavlja, vrača pa se Fluge.de. Tako je Peter Slatnar s svojimi smučmi izgubil in nemudoma pridobil tekmeca, ki je imel pred tem daljšo tradicijo in se lahko pohvalil z uspehi.

Verivox se je zaradi finančnih težav umaknil iz skakalnega sveta, vanj pa se je vrnil Fluge.de.

Vsi skakalci, ki so bili v pretekli zimi na Verivoxovih smučeh, bodo zdaj prišli v družino Flugeja, ki je skoke zapustil lani po smrti lastnika podjetja. Zdaj se je vodstvo odločilo, da se spet vrne na stara pota.

Slatnarjeve smuči so tako dobile novega tekmeca, še vedno pa ima v karavani smučarskih skokov nadvlado Fischer, ki ima pod svojim okriljem največ skakalcev.

"Polno smo motivirani, da nadaljujemo tradicijo izdelovanja skakalnih smuči. Prve smuči bodo v obtoku konec maja, z našimi skakalci in skakalkami pa bomo sestavili močno ekipo," je dejal direktor podjetja Georg Reichart.

Pohvalijo se z zlatim orlom, nekdanjim svetovnim rekordom v poletih

Novosti pa prav tako pripravlja Peter Slatnar, tako pri smučeh kakor tudi pri skakalnih čevljih. Novosti pa prav tako pripravlja Peter Slatnar, tako pri smučeh kakor tudi pri skakalnih čevljih. Foto: Grega Valančič/Sportida V preteklosti so bili najbolj znani obrazi Fluge.de Martin Schmitt, Wolfgang Loitzl, Anders Jacobsen, Tomas Diethart in Anders Fannemel. Zadnji je leta 2015 z njihovimi smučmi poletel do svetovnega rekorda. V Vikersundu je pristal pri 251,5 metra in za 1,5 metra premaknil prejšnji rekord, ki je bil v lasti našega Petra Prevca.

Diethart je recimo leta 2014 postal kralj prestižne novoletne turneje. Kako dobro smučko bodo pripravili in katere skakalce bodo imeli v svoji družini v olimpijski sezoni, pa bomo videli v prihodnjih mesecih.

Tako kot konkurenca pa je dejaven tudi slovenski podjetnik Peter Slatnar, ki pripravlja nove karbonske skakalne čevlje, s katerimi bodo lahko skakali le tisti, ki bodo nastopali na njegovih smučeh - te bodo prav tako doživele nadgradnjo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 42
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin