Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 5. 2020,
10.50

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,25

1

Natisni članek

Noriaki Kasai smučarski skoki

Sobota, 16. 5. 2020, 10.50

3 leta, 11 mesecev

Veteran brez mesta v reprezentančni ekipi

Slabe novice za Noriakija Kasaija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,25

1

Noriaki Kasai | Noriaki Kasai je ostal brez mesta v japonski reprezentanci za prihodnjo sezono. | Foto Reuters

Noriaki Kasai je ostal brez mesta v japonski reprezentanci za prihodnjo sezono.

Foto: Reuters

Legendarni japonski smučarski skakalec Noriaki Kasai, ki v svetovnem pokalu nastopa že več kot tri desetletja, je za prihodnje tekmovalno obdobje ostal brez mesta v japonski reprezentanci. 47-letnika so trenerji uvrstili v nacionalno skupino, ki bo tekmovala večinoma na domačih tleh. 
 

Noriaki Kasai
Sportal Noriaki Kasai še ni rekel zadnje

Kleni japonski športnik je pred mesecem sporočil, da še nima dovolj smučarskih skokov, in napovedal, da namerava vztrajati do naslednjih olimpijskih iger, ki jih bodo leta 2022 gostili Kitajci. Kasai je v pogovorih s sedmo silo omenil celo pobožno željo o napadu na zlato olimpijsko kolajno, ki mu v bogati zbirki z velikih tekmovanj še manjka. 

Težko je verjeti v podoben razplet, saj se 47-letnik s skromnimi rezultati ni oddaljil le od bojev za visoke uvrstitve, pač pa tudi od mest, ki mu sploh omogočajo nastope v svetovnem pokalu. V zadnji sezoni, njegovi že 31., na najvišji ravni ni osvojil niti točke. Zgolj trikrat si je zagotovil nastop na individualni tekmi svetovnega pokala, a ni osvojil niti točke. Še najbolj se je točkam približal sredi decembra v Klingenthalu, kjer je zasedel 33. mesto.

Japonec je nato izpadel iz prve ekipe in se moral zadovoljiti s skoki v celinskem pokalu, v katerem je trikrat prišel do točk.

47-letnik bo del nacionalne skupine, ki naj bi tekmovala večinoma na tekmah na Japonskem. | Foto: Reuters 47-letnik bo del nacionalne skupine, ki naj bi tekmovala večinoma na tekmah na Japonskem. Foto: Reuters

Slovenski skakalci trening Kranj
Sportal Negotovost je, a se z njo skakalci ne obremenjujejo #video

Večinoma na domačih tleh

Zdaj pa je po pisanju poljskih medijev ljubljenec navijaških src doživel nov udarec. Japonski trenerski štab je konec tedna predstavil reprezentančno ekipo 16 skakalcev za prihodnjo sezono, ki bodo v prvem planu. Na precej dolgem seznamu, na katerem je kar nekaj mladih, v svetovnem pokalu nepoznanih imen, ni Kasaija.

Veteran naj bi bil del nacionalne skupine, ki bo večinoma tekmovala na tekmovanjih na domačih tleh, ni pa izključeno, da bi se kdo lahko udeležil tudi mednarodnih tekem. Tako to še ne pomeni, da Kasaija v svetovnem pokalu ne bomo več videli, je pa njegov preboj na najvišjo raven otežen.

Gorazd Bertoncelj
Sportal Skakalci imajo posebna navodila
Kdo je na seznamu japonske reprezentance za prihodnjo sezono? 

Jumu Harada, Daiki Ito, Juken Iwasa, Junširo Kobajaši, Rjoju Kobajaši, Tatsunao Kobajaši, Sota Kudo, Naoki Nakamura, Ren Nikaido,  Shun Oi, Keiči Sato, Jukija Sato, Daimatsu Takehana, Taku Takeuči, Shohei Točimoto, Hiroaki Watanabe.

Ga bomo v Planici še kdaj videli kot tekmovalca? Bo dobil še kakšno priložnost v svetovnem pokalu? | Foto: Vid Ponikvar Ga bomo v Planici še kdaj videli kot tekmovalca? Bo dobil še kakšno priložnost v svetovnem pokalu? Foto: Vid Ponikvar

Bo še popravil rekord ali je že rekel zadnjo?

Kasai je s 569 nastopi v svetovnem pokalu rekorder med skakalci, pred dnevi se je znova vpisal v Guinnessovo knjigo rekordov. Mu bo tej številki uspelo dodati še kakšno ali je v svetovnem pokalu že rekel zadnjo?

Bo Noriaki Kasai nastopil na OI 2022?

  • Da.
    53,72 %
    642 glasov
  • Ne.
    46,28 %
    553 glasov
Oddanih 1195 glasov
Preberite še:
Noriaki Kasai
Sportal Noriaki Kasai po dolgem času brez novoletne turneje
Ne spreglejte