Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
31. 12. 2020,
15.11

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,01

2

Natisni članek

novoletna turneja Garmisch-Partenkirchen

Četrtek, 31. 12. 2020, 15.11

3 leta, 3 mesece

Novoletna turneja, Garmisch-Partenkirchen, kvalifikacije

Anže Lanišek zmagal v kvalifikacijah v Garmischu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,01

2

Anže Lanišek | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

V Garmisch-Partenkirchenu, na drugi postaji 69. novoletne skakalne turneje, se je na petkovo glavno tekmo uvrstilo šest slovenskih tekmovalcev. Najboljši v kvalifikacijah je bil naš Anže Lanišek, drugi je bil Norvežan Halvor Egner Granerud, tretji pa Nemec Markus Eisenbichler.

Anže Lanišek | Foto: Sportida Foto: Sportida Anže Lanišek je dobre skoke kazal že na današnjem treningu. Na prvem je zasedel drugo mesto, na drugem pa je bil peti. Lanišek je svoj skok v kvalifikacijah še nadgradil, ta pa ga je odnesel do kvalifikacijske zmage. Trenutno naš najboljši skakalec je v kvalifikacijah pristal pri 139 metrih.

Pokazal, da zna skočiti

"Danes sem zelo zadovoljen s svojimi skoki. V vseh treh sem pokazal, da znam skočiti. Oberstdorf me je še bolj spodbudil, da sem bil danes še bolj osredotočen, tako da grem jutri s takšno miselnostjo dalje in mislim, da se utegne marsikaj zgoditi! Vsem želim srečno in zdravo novo leto!" je bil s kvalifikacijskim dosežkom opogumljen v tej zimi naš najboljši skakalec.

Na tekmo so se poleg Laniška uvrstili še Peter Prevc (126,5 m), ki je v kvalifikacijah zasedel 21. mesto, Bor Pavlovčič (128 m, 30. mesto), Cene Prevc (128 m, 35. mesto), Žiga Jelar (125,5 m, 36. mesto) in Domen Prevc (123 m, 42. mesto).

Slovenski orli so pokazali, da so na novoletno turnejo prišli v dobri formi, in lahko se že veselimo petkove tekme, ko bo na sporedu ob 14. uri. Petkova izločilna tekma bo potekala v dvobojih.

Marius Lindvik je zaradi zobobola izpustil tekmo. | Foto: Sportida Marius Lindvik je zaradi zobobola izpustil tekmo. Foto: Sportida

Lindvik zaradi zobobola izpustil tekmo, del ruske ekipe v karanteni

Danes ne bo nastopil norveški skakalec Marius Lindvik. Tretji s tekme v Oberstdorfu in lanski zmagovalec novoletne turneje ima namreč težave z zobobolom in je že na poti v Innsbruck k zobozdravniku. Ni še ni jasno, ali se bo vrnil na turnejo, a že zdaj je znano, da se ne bo mogel boriti za najvišja mesta v skupnem seštevku prestižne turneje.

Organizatorji druge tekme novoletne skakalne turneje v Garmisch-Partenkirchnu v Nemčiji so sporočili, da je bil na zadnjem testiranju eden od ruskih skakalcev pozitiven na novi koronavirus. Očitno se je okužil Danil Sadrejev, organizatorji pa so izločili še dva člana strokovnega štaba reprezentance, so zapisali pri Api. (STA)

 

Anže Lanišek
Sportal Na uvodu domača zmaga, odličen ekipni uspeh Slovencev

Kvalifikacije

 

 

Ne spreglejte