SiolNET. Sportal Zimski športi
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Skakalci so postali še bolj odločni

1

termometer

Po dveh postojankah svetovnega pokala smučarskih skokov je Slovenija na izvrstnem drugem mestu v pokalu narodov. Slovenski orli so pokazali, da bodo tudi v tej sezoni leteli daleč.

Že na prvi tekmi v svetovnem pokalu so izbranci Gorana Janusa stopili na najvišjo stopničko na ekipni tekmi v Klingenthalu. Dan pozneje je svoj odličen skok na posamični dodal še Jurij Tepeš, kar ga je poneslo do tretjega mesta.

Tudi na drugi postojanki v Kuusamu so bili slovenski skakalci dobro razpoloženi. Med najboljšo deseterico je bil s šestim mestom leteči Robert Kranjec. Peter Prevc mu je sledil na dvanajstem, Jurij Tepeš na sedemnajstem mestu, do prvih točk v novi sezoni pa se je s 27. mestom dokopal tudi Jaka Hvala.

Če gledamo le prvi dve prizorišči svetovnega pokala iz letošnje in lanske sezone, so naši skakalci naredili korak naprej. V povprečju so zbrali šestnajst točk več na tekmo, dobrodošel pa je tudi podatek, da so v tem trenutku na drugem mestu v pokalu narodov. Pred njimi so močni Nemci, za njimi pa Poljaki, Japonci in Avstrijci.

Ob takšnem nadaljevanju bodo kmalu izpolnili zastavljene cilje v svetovnem pokalu (tri uvrstitve do tretjega, pet do šestega in deset do petnajstega mesta).

Naši fantje s strokovnim štabom na čelu ne želijo ničesar prepustiti naključju. Te dni pridno trenirajo v Planici, nato pa se bodo odpravili na Norveško, kjer bo konec tedna v Lillehammerju dvojni program. Pridružila se jim bodo namreč še dekleta, pri katerih imamo Slovenci prav tako nekaj železij v ognju.

Dobrodošel je tudi podatek, da slovenski skakalci posegajo po takšnih uvrstitvah, pa čeprav še niso povsem zadovoljni s svojimi izvedbami. Rezerve torej imajo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin