Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
10. 1. 2016,
10.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

skoki Peter Prevc Peter Prevc Domen Prevc Robert Kranjec Jurij Tepeš Anže Lanišek Anže Lanišek Andraž Pograjc Willingen veter

Nedelja, 10. 1. 2016, 10.49

8 let

Skakalce naj bi čakale neugodne razmere

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Danes je na sporedu posamična preizkušnja svetovnega pokala v smučarskih skokih, vendar je za Willingen napovedan močnejši veter. Bodo Peter Prevc in druščina sploh skakali?

Vremenske razmere, natančneje veter, so otežile skakalcem delo na sobotni ekipni tekmi, ki se je končala po vsega eni seriji. Veter je enkrat pihal od spredaj, drugič od zadaj, nato s strani, tako da skakalci niso imeli enakovrednih pogojev.

Na koncu so se zmage veselili gostitelji Nemci na čelu s Severinom Freundom, ki je v izjemno ugodnih razmerah (veter mu je v prsi pihal s hitrostjo 1,79 metra na sekundo) skočil kar 149 metrov in bil od rekorda 152 metrov, ki ga imata v lasti Janne Ahonen in naš Jurij Tepeš, malenkostno oddaljen.

Da so na skakalnici v Willingenu vladale nepredvidljive razmere, pove podatek, da je imel prvi mož skokov Peter Prevc v isti skupini kot Freund le malo (0,49 metra na sekundo) pomoči vetra, Robert Kranjec pa recimo v drugi skupini veter v hrbet (0,62 metra na sekundo). Slovenija je pristala na četrtem mestu.

V boj za točke šest Slovencev, v igri tudi stopničke

Veter naj bi imel glavno vlogo tudi danes, saj meteorologi napovedujejo sunke vetra pet do šest metrov na sekundo, kar bo za vodstvo tekmovanja prava uganka. Posamična preizkušnja je načrtovana ob 15.45, uro pred tem pa poskusna serija, takrat pa bomo videli, ali bo skakalcem ponagajala višja sila. Poleg starejšega Prevca bodo danes na štartu še Domen Prevc, Anže Lanišek, Kranjec, Tepeš in Andraž Pograjc.

Najmlajši od bratov Prevc je imel v soboto med vsemi celo najboljši dosežek, pristal pa je pri 145,5 metra. Freunda, ki je imel drugi rezultat, je prehitel za 1,2 točke.

Po tretjini odskakanih tekem je prepričljivo na vrhu svetovnega pokala junak novoletne turneje Peter Prevc, ki ima pred Freundom 205 točk prednosti.

Ne spreglejte