Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 1. 2015,
16.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

biatlon Klemen Bauer Lenart Oblak Janez Marič Rok Tršan Oberhof

Četrtek, 8. 1. 2015, 16.28

8 let

Šipulin Rusom priboril štafetno zmago, Slovenci 11.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ruska biatlonska štafeta je zmagovalka tekme svetovnega pokala v Oberhofu. Drugo mesto na 4 x 7,5 kilometra so zasedli Norvežani, tretji pa so bili Francozi.

Med 22 uvrščenimi štafetami so Slovenci Klemen Bauer, Janez Marič, Rok Tršan in Lenart Oblak s krogom zaostanka zasedli 11. mesto.

Zaradi izredno težkih pogojev, saj je deževalo in pihalo, prisotna pa je bila tudi megla, se je tekma začela pol ure kasneje, kot je bilo prvotno predvideno. Slovenska ekipa je nastopila v pomlajeni postavi in ob odsotnosti najboljšega slovenskega biatlonca Jakova Faka.

Klemen Bauer je bil na začetku preizkušnje zelo hiter na smučeh in je pred prvim streljanjem veliko časa tekel v vodstvu, na prvem strelskem postanku so mimo tarče zleteli prvi štirje streli, ob uspešnih popravah pa je nato odšel v en kazenski krog. S tekom je nato zmanjšal zaostanek za vodilnimi, s streljanjem v stoje opravil z dvema popravama, v zadnjem krogu pridobil še nekaj sekund in štafeto predal kot sedmi.

Prvi štirje streli Janeza Mariča so našli svoj cilj, kazenskemu krogu pa se je nato izognil z zadnjim razpoložljivim nabojem. V drugi krog se je podal z 11. mesta, streljanje v stoje pa mu je prineslo en kazenski krog. Na polovici preizkušnje je slovenska ekipa ob dobrem teku Mariča še vedno zasedala 11. mesto, zaostanek za vodilno Rusijo pa je znašal dve minuti in 22 sekund.

Rok Tršan je s svojim prvim streljanjem na štafetni preizkušnji v karieri opravil zelo dobro, saj je v teh težkih razmerah na sprožilec pritisnil šestkrat; 22-letni biatlonec je pred drugo postajo zasedal osmo mesto, po dveh popravah pa je napredoval na sedmo. S tremi minutami in 37. sekundami zaostanka za vodilnimi Norvežani se je iz istega mesta na pot nato podal Oblak.

Ta je imel na prvem postanku osem izstreljenih nabojev, kar je pomenilo nazadovanje na deseto mesto, po končanem streljanju stoje pa je moral v en kazenski krog. Čez ciljno črto je pritekel kot 11.

Jakov Fak je spregovoril o tem, zakaj danes ni nastopil in kako je videl preizkušnjo: "Zdravstveno stanje žal še ni optimalno. Mislim, da so fantje glede na okoliščine vse naredili dobro. Ne vem, kako bi sam danes funkcioniral. Ne počutim se dovolj močnega, da bi jim lahko pomagal, so pa ostali dali vse od sebe, mogoče bi morali imeti še nekaj več sreče."

Ne spreglejte