Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 12. 2015,
15.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

biatlon Pokljuka Rudno polje svetovni pokal Jakov Fak Jakov Fak Teja Gregorin Klemen Bauer Borut Farčnik Janez Ožbolt

Ponedeljek, 14. 12. 2015, 15.27

8 let

Sezona se ni začela po pričakovanjih, Pokljuka pa ponuja priložnost za prebujenje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Na Rudnem polju na Pokljuki se že zbirajo prve biatlonske reprezentance, ki se bodo od četrtka do nedelje borile za točke svetovnega pokala. V slovenski vrsti upajo na najboljše izide sezone.

Na Rudno polje že prihajajo prve tekmovalne ekipe. Za tekme v šprintu, zasledovanju in skupinskem štartu je prijavljenih 32 ekip, pokljuške preizkušnje pa ne bo izpustil nihče od največjih zvezdnikov. V četrtek naj bi tako po pričakovanjih nastopilo 139 biatloncev, v petek 138 biatlonk. Letošnji svetovni pokal bo spremljalo tudi prek sto akreditiranih novinarjev, organizatorji pa ob jubilejni 20. izvedbi pripravljajo bogat spremljevalni program.

Proge so pripravljene dobro, a z umetnim snegom "Na Pokljuki smo naredili vse, da bi se tekmovalci počutili kar najbolje," se je pohvalil podpredsednik Organizacijskega odbora Pokljuka Borut Farčnik: "Proge smo po mnenju Mednarodne biatlonske zveze pripravili odlično. Naravnega snega nismo imeli veliko, smo pa zato pridelali dovolj umetnega, lanske zaloge so zato ostale skorajda nedotaknjene. Tudi tekmovalci, ki so že prišli, so proge ocenili kot dobre in upamo, da bodo v takšnem stanju zdržale do nedelje."

"Začetek sezone je bil slab" Posebej pomembne bodo letošnje pokljuške tekme tudi za slovenske biatlonke in biatlonce, ki so sezono začeli pod pričakovanji. "Začetek sezone je bil slab, z rezultati nismo zadovoljni," po prvih dveh postajah v tej zimi pravi vodja biatlonske panoge pri Smučarski zvezi Slovenije Janez Ožbolt.

"Je pa Hochfilzen pokazal dvig forme, zato upam, da bodo naši tekmovalci in tekmovalke prav na domači Pokljuki pokazali vse, kar znajo in zmorejo. Še vedno največ pričakujemo od Jakova Faka, pa tudi Teja Gregorin je pokazala, da ni za v staro šaro. Klemen Bauer pa je bil že do zdaj naš najbolj konstanten tekmovalec pri zbiranju točk," še pravi Ožbolt.

Ne spreglejte